Thuiszorg

Als u in uw eigen omgeving wilt blijven wonen, maar daarbij ondersteuning nodig heeft, kan Woonzorg Unie Veluwe u behulpzaam zijn met diverse diensten. Of u nu weinig hulp nodig heeft of 24 uur per dag intensieve zorg, de deskundige medewerkers van Woonzorg Unie Veluwe staan voor u klaar. We hebben diverse combinaties van zorg en dienstverlening.

Personenalarm

Wilt u zich veilig voelen in uw eigen huis, dan kunnen wij u ondersteunen met een  personenalarm. Er wordt bij u thuis een kastje geplaatst dat wordt aangesloten op uw vaste telefoonlijn. U (of uw partner) krijgt een hanger met alarmknop om de hals, die draadloos in verbinding staat met het kastje. U kunt dus vrij door het huis bewegen. Als er op de knop gedrukt wordt, belt een medewerker naar uw huis om te vragen wat er aan de hand is. Neemt er niemand op, dan komt men meteen naar u toe. Het signaal kan ook naar familie of vrienden gaan als u dat wenst. Een personenalarm kan worden aangebracht in elke woning in de woonplaatsen waar Woonzorg Unie Veluwe aanwezig is. Onze medewerkers in de woonzorgcentra en thuiszorg informeren u graag.

Maaltijdservice

Als u het prettig vindt om dagelijks een verse warme maaltijd te ontvangen en hiervoor niet meer hoeft te koken, kunt u uw maaltijden warm en vers thuis laten bezorgen. De maaltijden zijn bereid in de keukens van de woonzorgcentra van Woonzorg Unie Veluwe. Op bepaalde dagen in de maand kunt u ook uw maaltijd gebruiken in restaurants van de woonzorgcentra.

Huishoudelijke hulp (WMO)

Onze medewerkers helpen u bij het huishouden, bijvoorbeeld bij het schoonmaken en het doen van de dagelijkse boodschappen. U geeft zelf aan welke werkzaamheden gedaan moeten worden en op welke manier. Ook spreken we duidelijk af op welk moment de medewerker komt. U krijgt zoveel mogelijk een vaste hulp, want een vertrouwd gezicht is wel zo prettig. Een indicatie voor de huishoudelijke verzorging kunt u aanvragen bij uw gemeente. Wij kunnen u daarbij helpen. Als u kiest voor huishoudelijke hulp van Woonzorg Unie Veluwe, vul dan bij uw aanvraag de naam van het dichtstbijzijnde woonzorgcentrum in als de aanbieder van uw voorkeur.

Zorg op Afstand

Zorg op Afstand is een innovatief systeem waarmee cliënten gemakkelijk beeld- en geluidcontact maken met een verpleegkundige in onze eigen zorgcentrale. Een unieke dienst in de regio.

Verzorging en Verpleging

Heeft u hulp nodig bij het opstaan en naar bed gaan, bij het gebruik van medicatie of de verzorging van wonden? Ervaren verpleegkundigen en verzorgenden van onze thuiszorgteams helpen u hierbij. U wordt thuis verpleegd en verzorgd, zodat langdurige opname in een zorginstelling niet nodig is. Wij bieden zorg die aansluit op uw wensen en behoeften, en bij uw indicatie. We komen bij u langs op het moment dat het u uitkomt. U krijgt zoveel mogelijk dezelfde medewerkers aan huis. Verzorging en Verpleging kan ook dienen als overbrugging wanneer u wacht op een appartement in een woonzorgcentrum. Wij kunnen u helpen bij het aanvragen van de indicatie.

Volledig Pakket Thuis

Heeft u een indicatie voor ‘zorg met verblijf’? Dan kunnen wij alle zorg die u bij opname in een zorgcentrum zou ontvangen, bij u thuis bieden. U woont zelfstandig en betaalt zelf de woonlasten. U krijgt alle maaltijden bij u thuis aangeboden. Ook krijgt u huishoudelijke hulp. Tegen betaling kan uw kleding en linnengoed gewassen worden. U kunt deelnemen aan de sociale activiteiten van het woonzorgcentrum. Via een alarm kunt u ons 24 uur per dag bereiken. De indicatie voor het Volledig Pakket Thuis kunt u aanvragen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Wij kunnen u daarbij helpen.