Afdeling De Bunterhoek afgesloten na positieve coronatest cliënt

Een cliënt van WZU Veluwe-locatie De Bunterhoek in Nunspeet is deze week positief getest op corona. De afdeling waar de cliënt woont is per direct afgesloten. De rest van de woonzorglocatie blijft toegankelijk voor bezoek.

Ziekenhuisopname
De cliënt woont op een afdeling Kleinschalig wonen. De bewoner kwam na een ziekenhuisopname terug op de locatie en bleek toen een positieve testuitslag te hebben. De cliënt is meteen in isolatie geplaatst en wordt in quarantaine verzorgd. Met het betreffende ziekenhuis is er nauw contact om de oorzaak van de besmetting te achterhalen.

Voorzorgsmaatregelen
In De Bunterhoek zijn per direct de benodigde voorzorgsmaatregelen getroffen. De afdeling waar de cliënt woont, is afgesloten. Naburige cliënten blijven zoveel mogelijk op hun kamer. Tot nader order mogen zij geen bezoek ontvangen. Welzijnsmedewerkers worden extra ingezet om individuele aandacht te kunnen geven en activiteiten op de kamer mogelijk te maken. Over veertien dagen worden cliënten en de – veelal vaste – medewerkers getest op Covid-19.

Locatie blijft toegankelijk
Voor de rest van de woonzorglocatie geldt dat bezoek van harte welkom is. Hierbij gelden de standaard maatregelen, zoals een deurbeleid, het dragen van een mondkapje en het in acht nemen van de 1,5 meter afstand.

U vindt meer informatie over zorg en ondersteuning van WZU Veluwe op www.wzuveluwe.nl. Daarnaast zijn wij van maandag tot en met vrijdag tussen 08:30 en 17:00 uur telefonisch bereikbaar via telefoonnummer (0578) 76 37 08.
Click to access the login or register cheese