Bewonersgroep Rehoboth niet besmet met corona

Een groep bewoners van WZU Veluwe-locatie Rehoboth is niet besmet met het coronavirus. Dat blijkt na testen van de cliënten op vrijdag 21 augustus. Net als bij de medewerkers een week eerder zijn ook nu alle testuitslagen negatief. Locatiemanager Geertje Pannekoek: “We zijn opgelucht dat het bij één besmetting is gebleven.”

Een groep van 17 bewoners van Rehoboth werd vrijdag getest op het coronavirus. Dit nadat een cliënt twee weken eerder positief testte en overleed. De geteste personen zijn buren van de betreffende cliënt en verbleven de afgelopen veertien dagen in quarantaine. Gezien de incubatietijd van het virus adviseerde de GGD om op 21 augustus te testen. Rehoboth koos ervoor de hele afdeling te testen. “We wilden zeker weten dat niemand besmet is geraakt.”

Geen ziekteverschijnselen
Tijdens de quarantaineperiode zijn de bewoners tweemaal daags gecontroleerd op mogelijke ziekteverschijnselen. Die bleven uit. “We hadden daarom al goede hoop op een gunstige uitslag”, zegt Geertje Pannekoek. “Dat iedereen negatief heeft getest is een hele geruststelling.”

Voorzorgsmaatregelen opgeheven
De maatregelen die WZU Veluwe uit voorzorg had getroffen zijn per direct opgeheven. “Dat betekent dat deze bewoners hun appartement mogen verlaten. Het restaurant is weer open en ook activiteiten kunnen weer opgepakt worden.”

Alert blijven
Ondanks de opluchting blijft WZU Veluwe alert. Vrijwel vanaf het begin van de crisisperiode dragen medewerkers mondkapjes. Die maatregel blijft. Extra persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals een schort of handschoenen, zijn niet nodig. Geertje Pannekoek: “En uiteraard houden we onze bewoners goed in de gaten. De gezondheid van onze cliënten staat voorop.”

Bedanken
De locatiemanager spreekt grote dank uit naar cliënten en hun familieleden, die twee weken lang te maken hadden met quarantainemaatregelen. “Gelukkig konden onze cliënten wel van het mooie weer genieten en op gepaste afstand bezoek ontvangen.” Alle betrokken (zorg)medewerkers verdienen een groot compliment. “Ook tijdens de hittegolf hebben zij met veel betrokkenheid en vanuit hun hart zorg verleend.”

Bezoek is in Rehoboth dagelijks welkom tussen 10.00 en 20.00 uur. Bij de ingang wordt een triagegesprek gevoerd om te zien of er geen gezondheidsklachten zijn. Bezoekers krijgen een mondkapje uitgereikt en in de hele locatie geldt de maatregel van 1,5 meter afstand.

U vindt meer informatie over zorg en ondersteuning van WZU Veluwe op www.wzuveluwe.nl. Daarnaast zijn wij van maandag tot en met vrijdag tussen 08:30 en 17:00 uur telefonisch bereikbaar via telefoonnummer (0578) 76 37 08.
Click to access the login or register cheese