Boeren delen duizenden appels uit

Even niet demonstreren, maar appels doneren
Boeren en tuinders deelden op dinsdag 13 oktober tijdens de Dutch Food Week ruim 40.000 appels uit bij verzorgingshuizen, ziekenhuizen, scholen en voedselbanken in hun eigen regio. LTO Noord, belangenvereniging van boeren en tuinders en initiatiefnemer van de uitdeelactie, wil Nederlanders de waarde van onze boeren en tuinders laten zien en proeven. Want juist nu is gezond en betaalbaar voedsel belangrijk voor ons allemaal.

Ben Haarman, regiovoorzitter LTO Noord regio Oost: “We verbinden zo op een positieve manier de agrarische sector met burgers en consumenten en we kunnen tegelijkertijd laten zien en vertellen wat de agrarische sector voor de lokale gemeenschap betekent. Juist ouderen, zieken of hulpbehoevenden hebben het moeilijk in deze tijd en daarom wilden we iets positiefs voor hen doen.”

Rehoboth en De Boskamp
Ook woonzorglocaties Rehoboth en De Boskamp namen de appels dankbaar in ontvangst. Zelfs Hart van Nederland was getuige van de overhandiging bij Rehoboth.

Geslaagde actie
De boeren kijken tevreden terug op een geslaagde actie.

> Klik hier voor het artikel in De Stentor
> Klik hier voor de uitzending van Hart van Nederland

U vindt meer informatie over zorg en ondersteuning van WZU Veluwe op www.wzuveluwe.nl. Daarnaast zijn wij van maandag tot en met vrijdag tussen 08:30 en 17:00 uur telefonisch bereikbaar via telefoonnummer (0578) 76 37 08.
Click to access the login or register cheese