Cathy van Beek benoemd als interim-voorzitter Raad van Toezicht WZU Veluwe

Nadat vorige week de Raad van Toezicht een stap opzij deed, heeft WZU Veluwe Cathy van Beek benoemd tot interim-voorzitter Raad van Toezicht. Zij gaat aan de slag met de vorming van een nieuw RvT. “Met elkaar zetten we stappen richting een nieuwe, andere toekomst.”

Cathy van Beek is verpleegkundige, bestuurskundige en veranderkundige en heeft meer dan 25 jaar ervaring als bestuurder en toezichthouder in de zorg. Van 2011 tot 2018 was ze bestuurder van het Radboudumc in Nijmegen, met als aandachtsveld Patiëntenzorg, Kwaliteit en Veiligheid.

Vertrouwen
Met Cathy van Beek krijgt WZU Veluwe een ervaren toezichthouder. Met haar gedegen bestuurlijke achtergrond is zij in staat om op het gebied van toezicht de onrustige en complexe periode waarin onze organisatie is terechtgekomen om te buigen. Zowel de Cliëntenraad als de Ondernemingsraad hebben unaniem positief geadviseerd over haar benoeming. Zij zien met vertrouwen uit naar een nieuwe voltallige Raad van Toezicht.

Nieuwe periode
De benoeming van een interim-voorzitter markeert het begin van een nieuwe periode, zegt bestuurder José Geertsema. “We zien perspectief om patronen te doorbreken en te veranderen. We krijgen hiermee de ruimte die nodig is om samen verder te bouwen aan een vernieuwd WZU Veluwe dat gericht is op de toekomst.”

Gezond WZU Veluwe
Het vertrouwen dat cliënten, hun naasten, collega’s en vrijwilligers in WZU Veluwe stellen waarmaken, daar gaat het om, stelt José Geertsema. “Elke dag werken al onze collega’s hard en met veel liefde aan goede zorg. Dat zien en merken we overal; van de huishoudelijke ondersteuning en zorg thuis tot de zorg in onze verpleeghuizen. Daar verlenen we met elkaar goede zorg. Aan ons de opdracht om dat ook weer de basis te laten zijn van een gezond WZU Veluwe. Dat lukt ons alleen samen, door er ook voor elkaar te zijn. Door naar elkaar te luisteren en voor elkaar te zorgen.”

U vindt meer informatie over zorg en ondersteuning van WZU Veluwe op www.wzuveluwe.nl. Daarnaast zijn wij van maandag tot en met vrijdag tussen 08:30 en 17:00 uur telefonisch bereikbaar via telefoonnummer (0578) 76 37 08.
Click to access the login or register cheese