Cliënt en medewerkers De Bunterhoek besmet met corona, locatie blijft open

Eén cliënt en twee medewerkers van WZU Veluwe-locatie De Bunterhoek zijn besmet met het coronavirus. Bij een preventieve test bleken zij positief. De voorzorgsmaatregelen die waren getroffen, blijven van kracht. Bezoek is in de rest van het woonzorgcentrum gewoon welkom.

Vanwege een eerder positieve test werd een groep cliënten van een afdeling Kleinschalig wonen eind vorige week preventief getest. Eén testuitslag bleek positief, de rest is negatief. Helaas betekent dit wel dat de afdeling nogmaals twee weken in quarantaine moet blijven. Bewoners blijven zoveel mogelijk in hun appartement in plaats van in de gezamenlijke huiskamer. Medewerkers bieden extra individuele aandacht en activiteiten.

Medewerker thuis
De twee medewerkers zijn getest naar aanleiding van milde klachten. Ook deze uitslagen bleek positief. De medewerkers zitten thuis in quarantaine. Naaste collega’s zijn of worden op korte termijn getest. Cliënten met wie direct contact is geweest worden twee maal daags gecontroleerd op eventuele ziekteverschijnselen.

Preventie
WZU Veluwe zet sinds begin april volop in op preventie. Dat betekent onder meer dat medewerkers en bezoekers mondkapjes dragen. Ook werkt de zorgorganisatie met een eigen mobiele teststraat. Op die manier kunnen groepen cliënten en medewerkers snel en veilig getest worden. De GGD heeft aangegeven blij te zijn met de grondige aanpak.

Locatie geopend
Op De Bunterhoek zijn de bestaande voorzorgsmaatregelen verlengd. Waar nodig worden maatregelen aangescherpt. Bezoek is, met uitzondering van de getroffen afdeling, gewoon welkom.

U vindt meer informatie over zorg en ondersteuning van WZU Veluwe op www.wzuveluwe.nl. Daarnaast zijn wij van maandag tot en met vrijdag tussen 08:30 en 17:00 uur telefonisch bereikbaar via telefoonnummer (0578) 76 37 08.
Click to access the login or register cheese