Corona onder controle houden met CoronaMelder. Doet u ook mee?

CoronaMelder. De officiële corona-app van Nederland. De app helpt om elkaar te beschermen tegen corona. U kunt corona doorgeven aan een ander, ook al voordat u u ziek voelt. Zo kunt u ongemerkt veel mensen besmetten. Het is dus belangrijk snel te weten of u meer kans hebt besmet te zijn. Zodat u kunt zorgen dat u het virus niet verder verspreidt. CoronaMelder helpt hierbij.

Hoe werkt het?
Bent u in de buurt geweest van iemand die achteraf corona blijkt te hebben? Dan krijgt u een melding. De app weet niet wie u bent of waar u elkaar hebt ontmoet. U hoort alleen op welke dag het was. In de app leest u wat u kunt doen en of u uzelf moet laten testen. Bent u getest en blijkt u besmet? Dan vraagt de GGD bij wie u in de buurt bent geweest… en belt deze mensen op. Maar u kent niet altijd iedereen bij wie u in de buurt was. Samen met de GGD kunt u daarom uw besmetting melden in de app. CoronaMelder waarschuwt dan in een keer alle mensen die bij u in de buurt zijn geweest. Bekenden en onbekenden. Zij moeten dan wel de app hebben… en langer dan 15 minuten dicht bij u in de buurt zijn geweest. Op die manier bereiken we eerder meer mensen.

Elke download van CoronaMelder helpt dus mee de verspreiding van corona te stoppen.

Meer weten?
Klik dan hier voor een kort filmpje.

U vindt meer informatie over zorg en ondersteuning van WZU Veluwe op www.wzuveluwe.nl. Daarnaast zijn wij van maandag tot en met vrijdag tussen 08:30 en 17:00 uur telefonisch bereikbaar via telefoonnummer (0578) 76 37 08.
Click to access the login or register cheese