Praktische informatie

Beeldbellen
WZU Veluwe biedt de mogelijkheid om te beeldbellen met cliënten via WhatsApp. Wilt u hier gebruik van maken? Meld u zich dan aan door een e-mail te sturen naar bureauwelzijn@wzuveluwe.nl. Wilt u in deze e-mail ook uw mobiele nummer, de naam van de cliënt, het kamernummer en de locatie vermelden? Nadat u zich heeft aangemeld neemt een medewerker van Welzijn contact met u op om het verder af te stemmen.

Caren-familieportaal
Via het portaal kunt u als mantelzorger of familielid meelezen hoe de dag is verlopen. We hebben onze medewerkers opgeroepen om niet alleen de kleine, praktische en fysieke zaken te rapporteren, maar ook het welbevinden en welzijn van uw naaste. Hoe voelde de cliënt zich vandaag? Wat heeft de cliënt vandaag gedaan? Was het een goede dag vandaag? Was de cliënt vandaag verdrietig, angstig of juist heel erg ontspannen? Dit soort zaken zijn vanzelfsprekend altijd goed om te vermelden en te delen met familie. Maar juist nu, in deze periode, zo extra welkom! Heeft u het portaal nog niet geactiveerd? Neem dan even contact op met de locatie, zij kunnen u hiermee helpen.

Afgeven van persoonlijke spullen
We kunnen ons voorstellen dat u zich afvraagt of u nog persoonlijke spullen kunt langsbrengen voor een cliënt. Dat is toegestaan als het gaat om noodzakelijke spullen. Denk hierbij aan ondergoed, panty’s of toiletartikelen. U kunt spullen brengen van maandag tot en met vrijdag tussen 8:30 uur en 16:30 uur. U kunt de spullen in de sluis op de locatie plaatsen met een briefje er aan bevestigd waarop staat voor wie de spullen zijn. De spullen worden eerst 24 uur in quarantaine geplaatst voordat ze bij de cliënt worden gebracht. Klik op de volgende link om de aandachtspunten die we voor u gevisualiseerd hebben te bekijken: Poster: Persoonlijke spullen langsbrengen.

Geestelijke zorg
In deze onrustige en onzekere tijd vinden we het belangrijk om bemoediging en troost te blijven bieden aan een ieder die dat nodig heeft. Heeft u behoefte aan een gesprek op het gebied van zingeving? Schroom dan niet en en stuur uw vraag voor een gesprek naar crisisteam@wzuveluwe.nl. Het crisisteam brengt u dan in contact met iemand die u te woord kan staan.

 

U vindt meer informatie over zorg en ondersteuning van WZU Veluwe op www.wzuveluwe.nl. Daarnaast zijn wij van maandag tot en met vrijdag tussen 08:30 en 17:00 uur telefonisch bereikbaar via telefoonnummer (0578) 76 37 08.