WZU Veluwe verzorgt besmette cliënten in speciale covid-unit

Voor de verzorging van cliënten die besmet zijn met corona heeft WZU Veluwe een speciale covid-unit in gebruik genomen. Positief geteste cliënten worden zoveel mogelijk vanuit hun eigen woonzorglocatie tijdelijk naar deze unit verplaatst en daar verpleegd.

Door cliënten in de covid-unit te verzorgen hoopt WZU Veluwe verdere besmettingen in de woonzorglocaties te voorkomen. Daarnaast geeft dit meer vrijheid voor cliënten op locatie en minder belasting voor medewerkers. “Medewerkers moeten bij een enkele besmette cliënt een complete set beschermende kleding dragen”, weet bestuurder Wim Martens. “Met de unit voorkomen we dat we hen te veel belasten.”

Oude Bunterhoek
De speciale unit is gecreëerd in een aanbouw van de oude Bunterhoek in Nunspeet. Begin dit jaar is de nieuwbouwlocatie van De Bunterhoek in gebruik genomen. Het oude pand ernaast staat leeg en wordt in de toekomst gesloopt. De aanbouw, de Tuinkamer, is nu geschikt gemaakt voor covid-patiënten. Het pand staat los van de rest van de woonzorglocatie, heeft een eigen toegang en eigen voorzieningen. In eerste instantie is er ruimte voor tien cliënten. “We zijn blij dat we deze mogelijkheid hebben”, zegt bestuurder Wim Martens.

Tweede golf
Tot nu toe waren alle locaties van WZU Veluwe al een tijd lang vrij van corona. “Inmiddels lijkt de tweede golf ook een deel onze organisatie te raken”, zegt Wim Martens. Hiervoor zijn meteen voorzorgsmaatregelen getroffen. Bezoekers blijven gewoon welkom.

Preventie
WZU Veluwe zet sinds het begin van de eerste golf volop in op preventie. Wim Martens: “Door veel te testen en consequent gebruik te maken van persoonlijke beschermingsmiddelen voor zowel personeel als bezoekers hopen we het virus zo veel mogelijk onder controle te houden.”

U vindt meer informatie over zorg en ondersteuning van WZU Veluwe op www.wzuveluwe.nl. Daarnaast zijn wij van maandag tot en met vrijdag tussen 08:30 en 17:00 uur telefonisch bereikbaar via telefoonnummer (0578) 76 37 08.
Click to access the login or register cheese