Dag van de Fysiotherapeut: maak kennis met behandelaren WZU Veluwe

Maandag 16 november is het de Dag van de Fysiotherapeut. Maar wie zijn de fysiotherapeuten van WZU Veluwe? En wat doet een fysiotherapeut nu eigenlijk?

Wie zijn de fysiotherapeuten van WZU Veluwe?
Op onze locaties met zorg met behandeling werken drie fysiotherapeuten. Reinier van Dijke werkt op Het Nieuwe Feithenhof en De Bunterhoek, Carolien Brinksma werkt op De Bunterhoek en Rehoboth en Talitha van der Ziel werkt op Mariposa.

Wat doet een fysiotherapeut?
Een fysiotherapeut geeft een behandeling aan een cliënt. Dit kan om verschillende redenen zijn. Bijvoorbeeld als iemand een hersenbloeding heeft gehad en aan het revalideren is. Of na een operatie of een periode van ziekte. Samen met de cliënt en eventueel de EVV’er of een familielid bekijkt de fysiotherapeut wat het doel van de therapie is. Door oefeningen werken cliënt en therapeut aan het behalen van dit doel. Meestal worden de oefeningen gedaan in een oefenruimte met bijvoorbeeld een loopbrug of een (stoel)fiets. Maar soms is het beter om in de woning van de cliënt te oefenen, bijvoorbeeld als er problemen zijn bij het uit bed komen of als het draaien naar het toilet moeizaam gaat.

Hulpmiddelen
De fysiotherapeut zorgt voor alle cliënten voor een zogenoemd transferbeleid en adviseert de zorg hierover. Zorgmedewerkers weten dan met welke hulpmiddelen en op welke manier zij iemand uit bed of naar het toilet kunnen helpen. Ook regelt de fysiotherapeut dat een cliënt de juiste tilbanden in gebruik heeft. Daarnaast schaalt een fysiotherapeut het valrisico van een cliënt in. Indien nodig kijkt hij of zij wat er gedaan kan worden om het valrisico te verlagen. Dit kan bijvoorbeeld zijn het dragen van ander schoeisel of het gebruik van een rollator.

Samenwerken
De drie fysiotherapeuten werken graag multidisciplinair. Dit betekent dat zij samen met andere behandelaren, zoals de ergotherapeut en de arts, maar ook samen met de zorg kijken naar wat nodig is voor een cliënt. Ze zijn onderdeel van het team rondom de cliënt, dat samenwerkt aan kwaliteit van leven voor de cliënt. De cliënt staat hierbij centraal.

En… actie! 
Wil je de fysiotherapeuten van WZU Veluwe graag in actie zien? Bekijk dan de video die zij hebben gemaakt.

U vindt meer informatie over zorg en ondersteuning van WZU Veluwe op www.wzuveluwe.nl. Daarnaast zijn wij van maandag tot en met vrijdag tussen 08:30 en 17:00 uur telefonisch bereikbaar via telefoonnummer (0578) 76 37 08.
Click to access the login or register cheese