EBF Foundation verschuift renovatie tuin Het Nieuwe Feithenhof naar 2021

Het bestuur van de EBF Foundation en de directie van de WZU hebben vanwege het coronavirus besloten de tuin van Het Nieuwe Feithenhof dit jaar niet te renoveren. De tuinactie ‘Van Puin naar tuin’ is een jaar opgeschort.

Geld parkeren
Het bestuur van de EBF Foundation vindt het maatschappelijk onverantwoord om in deze moeilijke tijd door te gaan met de tuinactie. Iedereen in Nederland moet alle zeilen bijzetten om het coronavirus te bestrijden en onze economie draaiende te houden. Hiervoor is veel geld nodig. “Als bestuur vinden we het daarom ongepast om acties te ondernemen om geld te genereren voor de renovatie van deze tuin”, zegt EBF-voorzitter Egbert Bos. “Het geld dat al is binnengekomen voor deze actie wordt geparkeerd en zal zodra we de tuinacties weer oppakken hiervoor worden ingezet.”

Niet gepast
WZU Veluwe staat achter het besluit. Manager bedrijfsvoering Egbert van der Steege: “We zijn heel blij met het initiatief van de EBF Foundation. De gerenoveerde tuin zal onze cliënten een fijne buitenruimte bieden. Maar we snappen heel goed dat onder de huidige omstandigheden het niet gepast is om de actie voort te zetten. In 2021 gaan we er weer met volle kracht tegenaan.”

Hulp bieden
EBF Foundation gaat zich nu inzetten voor het bieden van hulp bij de bestrijding van het coronavirus. Te denken valt aan het vervoer van goederen of andere zaken die nodig zijn voor de bestrijding van dit virus. Heeft u een hulpvraag? Aarzel dan niet en neem contact op met voorzitter Egbert Bos via e-mailadres egbert.bos@hetnet.nl.

U vindt meer informatie over zorg en ondersteuning van WZU Veluwe op www.wzuveluwe.nl. Daarnaast zijn wij van maandag tot en met vrijdag tussen 08:30 en 17:00 uur telefonisch bereikbaar via telefoonnummer (0578) 76 37 08.