Eerste bewoners nemen intrek in tweede gebouw van De Bunterhoek

De werkzaamheden aan het tweede gebouw van woonzorglocatie De Bunterhoek zijn klaar. Vrijdag 30 september werd het gebouw officieel opgeleverd en overgedragen. Vandaag, 1 november, betrokken de eerste bewoners het nieuwe gebouw.

Een nieuw (t)huis
De bewoners en medewerkers van afdeling De Hoge Veluwe nemen als eerste hun intrek in het nieuwe gebouw. Vanaf nu is dit afdeling Het Zandenbos. Een nieuw (t)huis met meer bewegingsruimte in de huiskamer en in de toekomst uitzicht op een mooie tuin.

Warm ontvangst
Rond 13.15 uur arriveren de bewoners, hun familieleden en medewerkers over de rode loper. In de hal verwelkomt locatiemanager Geertje Pannekoek de aanwezigen in hun nieuwe en prachtige woonomgeving: ‘Ik ben ontzettend trots op wat we samen in korte tijd hebben bereikt. Er is heel veel werk verzet door diverse mensen. Hartelijk dank daarvoor.’ Mevrouw Van Hattem – de Velde Harsenhorst (79 jaar) knipt samen met José Geertsema een lint door en opent daarmee het nieuwe gebouw. ‘Ik hoop dat we hier samen nog een tijdje met veel plezier mogen wonen’, zegt mevrouw.

De Tuinkamer
Bewoners en medewerkers van De Tuinkamer verhuizen dinsdag 15 november naar de bovenste verdieping van het nieuwe gebouw. Dit wordt afdeling De Eikenhof. Wanneer zij verhuisd zijn, wordt De Tuinkamer gesloopt om ruimte te maken voor voldoende parkeerplaatsen.

Leerafdeling
Een aantal bewoners en medewerkers van leerafdeling De Waterkant verhuist op dinsdag 8 november naar afdeling De Hoge Veluwe. Zij krijgen op de bovenste etage in het ‘hoofdgebouw’ een plek om elkaar te ontmoeten en ruimte voor gezamenlijke activiteiten, aangeboden door stagiaires van verschillende opleidingen.

Na de (interne) verhuizingen komt in De Bunterhoek ruimte vrij voor nieuwe bewoners die op de wachtlijst staan.

U vindt meer informatie over zorg en ondersteuning van WZU Veluwe op www.wzuveluwe.nl. Daarnaast zijn wij van maandag tot en met vrijdag tussen 08:30 en 17:00 uur telefonisch bereikbaar via telefoonnummer (0578) 76 37 08.
Click to access the login or register cheese