Heeft uw naaste dementie? Laat ons weten hoe het met u gaat!

Mantelzorgers zijn onmisbaar in de zorg voor mensen met dementie. Alzheimer Nederland wil daarom graag weten hoe het met u gaat en wat uw ervaringen zijn met de professionele zorg. Zo kunnen wij uw belangen behartigen bij beleidsmakers in en rond de zorg. Daarom voert Alzheimer Nederland iedere twee jaar de Dementiemonitor Mantelzorg uit. Dit landelijke onderzoek doen we samen met het Nivel, het Nederlands Instituut voor Onderzoek van de Gezondheidszorg.

De zorg verbeteren
De uitkomsten van de Dementiemonitor Mantelzorg worden gedeeld met het ministerie van VWS, zorgaanbieders en –verzekeraars en gemeenten. Ook Tweede Kamerleden maken graag gebruik van het onderzoeksrapport. Zo beïnvloeden we beslissingen met als doel de zorg en ondersteuning bij dementie te verbeteren. Het is dit jaar voor het eerst dat mensen met dementie zelf ook kunnen meedoen aan de Dementiemonitor.

Voor wie?
De vragenlijst kan worden ingevuld door iedereen die de zorg heeft voor een naaste met dementie. Het maakt daarbij niet uit of uw naaste thuis woont of in een zorginstelling. Ook is er een aparte vragenlijst voor mensen met dementie. Helpt u mee?

Vragenlijst
Klik hier voor de online vragenlijsten. Heeft u geen internet? Vraag dan om een schriftelijke vragenlijst via telefoonnummer (033) 303 25 02. Deze kunt u kosteloos terugsturen.

Vragen
Heeft u nog andere vragen? Of wilt u meer informatie over de begeleiding en ondersteuning die de casemanagers van WZU Veluwe kunnen bieden? Klik dan hier voor meer informatie of neem contact met ons op:

Gerda van der Beek
Regio Epe-Wapenveld-Hattem
g.vanderbeek@wzuveluwe.nl
06-12 87 74 87
Harmke Bakker
Regio Nunspeet-’t Harde-Elburg
h.bakker@wzuveluwe.nl
06-12 30 19 35
U vindt meer informatie over zorg en ondersteuning van WZU Veluwe op www.wzuveluwe.nl. Daarnaast zijn wij van maandag tot en met vrijdag tussen 08:30 en 17:00 uur telefonisch bereikbaar via telefoonnummer (0578) 76 37 08.
Click to access the login or register cheese