Het effect van vaccineren

Alle cliënten die wonen op een van de woonzorglocaties van WZU Veluwe en waarvan wij toestemming ontvingen zijn gevaccineerd. Ook zijn inmiddels de meeste zorgmedewerkers gevaccineerd. Het vaccineren heeft met name tot doel de meest kwetsbaren in onze samenleving te beschermen voor een besmetting. We weten nog niet of iemand die gevaccineerd is het virus toch kan verspreiden. Daarom neemt het RIVM het zekere voor het onzekere: voor gevaccineerde personen gelden voorlopig dezelfde maatregelen als voor mensen die niet gevaccineerd zijn.

Belang van vaccinatie
Om de cliënten, de medewerkers, de vrijwilligers en de mensen om ons heen te beschermen tegen het coronavirus, is vaccineren de belangrijkste stap. Hoe meer mensen zich laten vaccineren, hoe beter we kunnen voorkomen dat het virus zich verder verspreidt. Zo beschermen we de meest kwetsbaren, verminderen we de druk op de zorg en krijgen we stapje voor stapje meer vrijheid terug.

De vaccinatiebereidheid onder de cliënten van WZU Veluwe was meer dan 95%. In het kader van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) weten we niet wie zich wel of niet heeft gevaccineerd als het gaat om de medewerkers van zorginstellingen. Maar wat we wel weten is dat bij WZU Veluwe het overgrote deel zich inmiddels heeft laten vaccineren.

Bezoekbeleid
We hanteren op dit moment bij de meeste woonzorglocaties en afdelingen het bezoekbeleid op basis van de RIVM richtlijnen. Dit betekent dat er maximaal twee personen per cliënt per dag op bezoek mag komen. Mits er een uitbraak is op een locatie. Dan passen we het beleid voor de desbetreffende afdeling tijdelijk aan. Daarnaast zijn er de (landelijke) maatregelen die voor iedereen gelden.

‘Op dit moment kunnen we zeggen dat er nog wel af en toe een uitbraak is, maar gelukkig weten we samen de rust goed te bewaren. Ook blijven we volop inzetten op preventie. Het gaat hier om een onzichtbare vijand en we lopen dus elke dag het risico om besmet te raken, ook wanneer men gevaccineerd is. Daarom moeten we met z’n allen alert blijven. Alleen samen houden we het virus zoveel mogelijk buiten de deur’, aldus Wim Martens, bestuurder WZU Veluwe.

U vindt meer informatie over zorg en ondersteuning van WZU Veluwe op www.wzuveluwe.nl. Daarnaast zijn wij van maandag tot en met vrijdag tussen 08:30 en 17:00 uur telefonisch bereikbaar via telefoonnummer (0578) 76 37 08.
Click to access the login or register cheese