Huisartsen Nunspeet en specialisten ouderengeneeskunde WZU Veluwe zoeken samenwerking op

Veel ouderen wonen langer thuis of in een kleinschalige woonvorm. Dat maakt goede samenwerking tussen huisartsen en de ouderenzorg steeds belangrijker. Samen met huisartsen P.J. Morgenstern en J.H.T. Hettema organiseerden specialisten ouderengeneeskunde van WZU Veluwe daarom een mini-symposium over de eerstelijns ouderenzorg in Nunspeet.

Wanneer ouderenspecialist inschakelen
De bijeenkomst op 22 maart in De Wheme markeerde meteen de opening van de nieuwbouw van De Bunterhoek, waarmee het aantal plekken voor kortdurend eerstelijnsverblijf is toegenomen. Specialist ouderengeneeskunde van WZU Veluwe Roland van Baalen vertelde aan de hand van casussen wanneer, op welk moment, in welke situatie en bij welke patiënt/cliënt een huisarts een beroep kan doen op de ouderengeneeskundige in de regio. Ook stond hij stil bij acute opname van ouderen en gaf hij uitleg over de Wet zorg en dwang en het onderwerp wilsbekwaamheid.

Behoefte aan regionale samenwerking
Tussen de aanwezige zorgverleners ontstonden goede gesprekken. Conclusie van de geslaagde avond was dat er veel behoefte is aan samenwerken, samen ontwikkelen, goede bereikbaarheid en het delen van informatie en ervaringen onderling. Daarbij wordt vooral gekeken naar regionale samenwerking tussen de zorgorganisaties WZU Veluwe, Het Baken, Zorggroep Noordwest-Veluwe en huisartsen. Gezien de positieve reacties van de aanwezigen krijgt het symposium zeker een vervolg.

Meer informatie
Heeft u belangstelling voor dit onderwerp of wilt u meer informatie? Neemt u dan contact op met WZU Veluwe via telefoonnummer 0525-22 44 66 of e-mailadres medischsecretariaat@wzuveluwe.nl.

U vindt meer informatie over zorg en ondersteuning van WZU Veluwe op www.wzuveluwe.nl. Daarnaast zijn wij van maandag tot en met vrijdag tussen 08:30 en 17:00 uur telefonisch bereikbaar via telefoonnummer (0578) 76 37 08.
Click to access the login or register cheese