Levering beschermingsschorten nog altijd een groot probleem

Het is nog altijd een hele zoektocht naar persoonlijke beschermingsmiddelen voor medewerkers. Hoewel er via eigen leveranciers nog aan te komen is, kost het dagelijks een enorme inspanning om personeel veilig het werk te kunnen laten doen. Dat stelt bestuurder van WZU Veluwe Wim Martens in de Stentor. “Het is landelijk gewoon nog altijd niet voor elkaar.”

“We kunnen ons net als enkele weken geleden net redden, maar het kost te veel moeite”, zegt Martens. “We konden gisteren via een van onze vaste leveranciers nog drieduizend schorten kopen, maar het blijft zoeken. De schorten zijn écht het probleem. Met de mondkapjes, brillen en handschoenen lukt het wel.”

WZU Veluwe weet dat minister Van Rijn zich inzet om voldoende beschermingsmiddelen beschikbaar te kunnen stellen, maar de realiteit is helaas dat dat nog altijd niet is gelukt. En er is steeds meer behoefte aan, ook bijvoorbeeld fysiotherapeuten en kappers willen beschermingsmiddelen. Ook zijn de kosten flink gestegen. “We moeten nu veel meer betalen voor de schorten dan tijdens het pre-coronatijdperk, onder meer vanwege de schaarste.”

> Lees het artikel in de Stentor

U vindt meer informatie over zorg en ondersteuning van WZU Veluwe op www.wzuveluwe.nl. Daarnaast zijn wij van maandag tot en met vrijdag tussen 08:30 en 17:00 uur telefonisch bereikbaar via telefoonnummer (0578) 76 37 08.
Click to access the login or register cheese