Lichtpuntjes na zware periode Mariposa

Woonzorglocatie Mariposa heeft een aantal zware weken achter de rug. Een corona-uitbraak zorgde voor veel zieken en overlijdens en maakte het nodig om de deuren tijdelijk helemaal te sluiten. Inmiddels lijkt het dieptepunt gelukkig voorbij en blijven nieuwe besmettingen uit.

Zeventien positief geteste cliënten, zeven overlijdens en enkele zieke medewerkers. In drie weken tijd is er veel gebeurd op onze locatie in ’t Harde. Een verdrietige situatie. Zowel voor cliënten, die in de Kerstperiode geen bezoek konden ontvangen. Maar ook voor medewerkers, voor wie het werk in coronatijd mentaal en fysiek zwaar is.

Herstel lijkt ingezet
Drie weken na de eerste positieve testuitslag lijkt het tij te keren. Al een week lang zijn geen nieuwe besmettingen opgedoken en zieke cliënten herstellen langzamerhand. Ook medewerkers die ziek uitvielen, kunnen hun werk weer hervatten. WZU Veluwe is hier dankbaar voor en hoopt dat het dieptepunt is geweest.

Bezoek weer welkom
Cliënten van Mariposa mogen sinds vrijdag 8 januari weer bezoek ontvangen. Drie keer per week is een vaste contactpersoon welkom om zijn of haar dierbare te bezoeken. Een hoogwerker gaf sommige familieleden vorige week al een voorproefje. Met dank aan bouwbedrijf Prins Bouw konden enkelen op hoog bezoek bij hun naasten.

Elburg ook geraakt
Het Nieuwe Feithenhof in Elburg kreeg eind vorig jaar voor de tweede keer te maken met een corona-uitbraak. Die concentreerde zich op een afdeling Kleinschalig wonen voor mensen met dementie. Zieke cliënten werden tijdelijk verzorgd in de speciaal ingericht covid-unit in Nunspeet. Inmiddels is iedereen weer thuis en is er alleen nog sprake van milde klachten.

Coronavrij
De overige locaties van WZU Veluwe zijn vrijwel coronavrij, in de thuiszorg is sprake van een klein aantal besmettingen. WZU Veluwe steekt sinds de eerste coronagolf veel tijd en energie in preventie: vaak en veel testen en consequent gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen. Dat beleid lijkt zijn vruchten af te werpen. Nu vaccinatie van zowel medewerkers als cliënten in zicht komt, hopen we het virus definitief onder controle te kunnen krijgen.

U vindt meer informatie over zorg en ondersteuning van WZU Veluwe op www.wzuveluwe.nl. Daarnaast zijn wij van maandag tot en met vrijdag tussen 08:30 en 17:00 uur telefonisch bereikbaar via telefoonnummer (0578) 76 37 08.
Click to access the login or register cheese