Levensboek

Een levensboek gaat over iemands leven. Over gewone dagelijkse gewoonten van vroeger en nu en over speciale ontroerende gebeurtenissen uit iemands leven.

Met vooral veel foto’s en afbeeldingen ontstaat er een levensboek dat als hulpmiddel dient in het contact maken met ouderen. Het biedt aanknopingspunten om een gesprek te beginnen en het stimuleert mensen om verhalen te vertellen en herinneringen te delen. Door samen door een levensboek te bladeren, ontstaat inzicht in iemands leven. Waardoor er begrip groeit voor iemands situatie en gedrag.

Een levensboek kun je als naaste maken, maar in veel gevallen is samenwerking met de betrokkene heel waardevol.

WZU Veluwe heeft een levensboek ontwikkeld wat u kunt gebruiken. U bepaalt zelf welke pagina’s u gebruikt. Wij adviseren u de pagina’s met de geschikte onderwerpen te printen en in een map te doen. Een levensboek is eigendom van de persoon over wie het boek gaat. De oudere bepaalt waar het levensboek bewaard wordt en aan wie hij of zij het levensboek wil laten zien.

Klik hier voor het format van het levensboek. Verschillende websites bieden tegen betaling andere varianten aan.

U vindt meer informatie over zorg en ondersteuning van WZU Veluwe op www.wzuveluwe.nl. Daarnaast zijn wij van maandag tot en met vrijdag tussen 08:30 en 17:00 uur telefonisch bereikbaar via telefoonnummer (0578) 76 37 08.