Op dit moment geen besmettingen op de woonzorglocaties

Op dit moment test WZU Veluwe dagelijks cliënten en medewerkers. Wij zijn blij te constateren dat we op dit moment geen enkele besmetting hebben op onze woonzorglocaties. We doen ons uiterste best dit zo te houden. Maar daar hebben we ook u voor nodig. We vragen u daarom ook de diverse corona-maatregelen in acht te blijven nemen. Graag zetten we ze nog even voor u op een rijtje:

  • Check uw gezondheid voordat u de locatie betreedt. Heeft u klachten? Blijf dan thuis.
  • Voorafgaand aan uw bezoek vragen we naar uw gezondheid. Een medewerker meet uw temperatuur en u krijgt een mondneusmasker. Dit masker draagt u tijdens het hele bezoek.
  • Wij verzoeken u dit masker ook te dragen als u buiten gaat wandelen met uw naaste. Uw naaste hoeft geen mondneusmasker op tijdens het wandelen, tenzij de 1,5 meter afstand tot andere personen niet geborgd kan worden.
  • Wij noteren bij aankomst diverse gegevens, zoals uw naam, telefoonnummer en het tijdstip van bezoek. Dit doen wij met het oog op contactonderzoek bij een mogelijke besmetting. Uw gegevens worden na een maand verwijderd.
  • Houd u aan de RIVM-richtlijnen en houd altijd 1,5 meter afstand tijdens het bezoek.
  • Per cliënt zijn maximaal twee bezoekers per dag toegestaan. U hoeft niet vooraf te reserveren.
  • Bezoek vindt plaats in het appartement van uw naaste of buiten op een rustige plek. U kunt ook samen een wandeling maken.
  • Het is niet toegestaan om huisdieren mee te nemen tijdens uw bezoek.
  • Wanneer een cliënt de maaltijd gebruikt in het restaurant of een activiteit bijwoont, kan dit alleen zonder bezoek. Dit in verband met de grootte van degroep.

Bezoekbeleid
Als antwoord op de persconferentie van maandagavond 28 september en uit voorzorg hebben wij besloten dat vanaf dinsdag 29 september maximaal twee bezoekers per cliënt, per dag welkom zijn. Bij voorkeur zijn dit twee vaste personen. Zou u dit met uw naasten af willen stemmen? Onze pastoraal medewerkers blijven (indien wenselijk) nog steeds een bezoek brengen aan uw naaste. Predikanten en pastoraal medewerkers van buitenaf zien wij als onderdeel van de twee vaste personen per dag per cliënt. Houdt u hier graag ook even rekening mee. Wij hopen op uw begrip. Samen kunnen we op die manier zoveel mogelijk besmettingen voorkomen.

Mondneuskapje in de thuiszorg
Inmiddels wordt er in de thuiszorg ook met een mondneuskapje gewerkt. Dit geldt zowel voor de thuiszorg als de huishoudelijke zorg.

Poortwachters
Om het bezoekbeleid in goede banen te blijven leiden, zijn wij op zoek naar vrijwilligers die de functie van poortwachters in willen vullen. Deze poortwachters vangen de bezoekers op bij de voordeur en zorgen voor de registratie in het kader van het bron- en contactonderzoek. Daarnaast helpen zij de bezoekers de corona-maatregelen te hanteren. U begrijpt dat dit een belangrijke functie is om op die manier het virus buiten de deur te houden. Wilt u graag een steentje bijdragen en als poortwachter bij een van onze woonzorglocaties aan de slag gaan? Meldt u zich dan bij vrijwilligerscoördinator Eline van den Berg. U kunt haar bereiken via e-mailadres eline.vandenberg@wzuveluwe.nl. Heeft u zich al opgegeven? Hartelijk dank! Wij kunnen uw hulp erg
goed gebruiken.

Quarantaineregels
Het RIVM geeft aan dat op dit moment 10 dagen in quarantaine voldoende is. In plaats van de eerdergenoemde 14 dagen. Wij wijken bewust af van deze nieuwe regel, en blijven de 14 dagen-regel aanhouden. Dit uit extra voorzorg en omdat we immers te maken hebben met een kwetsbare doelgroep. De incubatietijd van het virus is nog steeds maximaal 14 dagen. Heel soms krijgen mensen dus nog klachten na de quarantaineperiode van 10 dagen. Daarom vinden wij het belangrijk dat de gezondheid van de cliënt of medewerker tot 14 dagen na contact met een positief geteste persoon, een bezoek aan een risicogebied of het ziekenhuis extra goed in de gaten wordt gehouden en in quarantaine blijft.

U vindt meer informatie over zorg en ondersteuning van WZU Veluwe op www.wzuveluwe.nl. Daarnaast zijn wij van maandag tot en met vrijdag tussen 08:30 en 17:00 uur telefonisch bereikbaar via telefoonnummer (0578) 76 37 08.
Click to access the login or register cheese