Opnieuw cliënt in Rehoboth positief getest, naburige bewoners testen negatief

Onlangs waren we verheugd te kunnen melden dat onze locatie Rehoboth in Wapenveld weer vrij was van corona. Helaas werd op dinsdag 1 september opnieuw een cliënt positief getest op Covid-19. Naburige bewoners zijn ook direct getest, met gelukkig een negatieve uitslag.

“De besmetting kwam bij toeval in beeld. De cliënt had namelijk geen klachten. De desbetreffende cliënt is meteen in isolatie geplaatst en wordt volgens de richtlijnen van de RIVM in quarantaine verzorgd. We hebben inmiddels de GGD op de hoogte gebracht”, aldus locatiemanager Geertje Pannekoek.

Test buren negatief
De overige twee cliënten die in dezelfde gang wonen zijn inmiddels preventief getest op Covid-19. Deze uitslag is gelukkig negatief.

Voorzorgsmaatregelen
De medewerkers op de desbetreffende gang werken volgens de richtlijnen van het RIVM en worden ook allemaal getest op het corona-virus. Hierbij houden we rekening met de incubatietijd. Verder dragen de medewerkers bij de verzorging van alle cliënten in Rehoboth, zoals gebruikelijk, een mondkapje.

Activiteiten en bezoek
Alle overige cliënten in Rehoboth merken hier niets van. De activiteiten en het eten in het restaurant blijven gewoon plaatsvinden. Vanzelfsprekend met inachtneming van de maatregelen zoals het desinfecteren van de handen en de anderhalve meter afstand. Ook het bezoek voor alle andere cliënten blijft welkom. Mits ook zij zich houden aan alle maatregelen zoals het desinfecteren van de handen, anderhalve meter afstand bewaren en het noteren van de gegevens bij de hoofdingang. Het is nogmaals gebleken dat wij met deze gegevens op een eenvoudige en overzichtelijke manier mee kunnen werken aan het contactonderzoek van de GGD.

“We hopen dat we samen eventuele verdere verspreiding op deze manier kunnen voorkomen”.

U vindt meer informatie over zorg en ondersteuning van WZU Veluwe op www.wzuveluwe.nl. Daarnaast zijn wij van maandag tot en met vrijdag tussen 08:30 en 17:00 uur telefonisch bereikbaar via telefoonnummer (0578) 76 37 08.
Click to access the login or register cheese