Opnieuw mondkapjes voor medewerkers en bezoekers WZU Veluwe

Hoewel het wat betreft besmettingen met het coronavirus gelukkig al een tijd goed gaat, voert WZU Veluwe toch opnieuw de mondkapjesplicht in. Met ingang van vrijdag 16 juli werken medewerkers in de woonzorglocaties en de thuiszorg weer met een mondkapje. Ook vrijwilligers en bezoekers krijgen een mondneusmasker om te dragen.

Enkele weken leek het erop dat WZU Veluwe terug kon keren naar het oude normaal. Er waren al een poos geen besmettingen in de woonzorglocaties. “We konden onze maatregelen versoepelen”, vertelt directeur Zorgbedrijf Dick Sein. “Alleen het 1,5 meter afstand houden bleef, in combinatie met de basisregels van het RIVM en het gebruik van een mondkapje bij zorgtaken binnen 1,5 meter.”

Maatregelen aanscherpen
Helaas is de realiteit van het coronavirus weer terug. De opmars van de delta-variant van het virus baart zorgorganisaties op de Veluwe zorgen. Dagelijks neemt het coronateam van WZU Veluwe de actuele informatie van het RIVM door om de veiligheidsrisico’s voor cliënten en medewerkers zo klein mogelijk te houden. “Deze week hebben we intensief overleg gehad over de benodigde maatregelen.”, zegt Dick Sein. “Met het oog op de huidige situatie hebben we besloten om de mondkapjesplicht weer in te voeren.”

Ook voor bezoek
Vanaf vrijdag 16 juli is het in de woonzorglocaties en de thuiszorg bij WZU Veluwe weer de bedoeling om een chirurgisch mondneusmasker te dragen. Dit geldt voor zowel medewerkers, vrijwilligers als bezoekers. Bezoek blijft in de woonzorgcentra gewoon welkom. “Voor cliënten is het heel belangrijk dat zij bezoek kunnen ontvangen.”

Zomerperiode
WZU Veluwe realiseert zich dat het met zomerse temperaturen in het verschiet niet altijd prettig is om een mondneusmasker te dragen. “Toch doen we een beroep op iedereen om samen deze verantwoordelijkheid te nemen. We hopen en bidden dat we het virus met elkaar zo goed mogelijk buiten de deur kunnen houden en dat iedereen gezond de zomerperiode doorkomt.”

> Bekijk de voorschriften voor bezoekers

U vindt meer informatie over zorg en ondersteuning van WZU Veluwe op www.wzuveluwe.nl. Daarnaast zijn wij van maandag tot en met vrijdag tussen 08:30 en 17:00 uur telefonisch bereikbaar via telefoonnummer (0578) 76 37 08.
Click to access the login or register cheese