Philadelphia Werk & Begeleiding en WZU Veluwe gaan samenwerken

Mensen met een beperking en afstand tot de arbeidsmarkt de gelegenheid bieden om zinvol bezig te zijn. Om dat mogelijk te maken hebben Philadelphia Werk & Begeleiding Groot Veluwe en woonzorgorganisatie WZU Veluwe de handen ineengeslagen. Met ingang van februari verrichten cliënten van Philadelphia ondersteunende werkzaamheden in woonzorgcentrum Rehoboth van WZU Veluwe in Wapenveld. Dinsdag 25 februari ondertekenen regiomanager van Philadelphia Jaap Hagedoorn en directeur-bestuurder Wim Martens hiervoor een samenwerkingsovereenkomst.

“We zijn erg blij met deze samenwerking met WZU Veluwe en woonzorgcentrum Rehoboth”, vertelt Jaap Hagedoorn, regiomanager Groot Veluwe van Philadelphia. “Wij ondersteunen mensen met een beperking en afstand tot de arbeidsmarkt op het gebied van talentontwikkeling, dagbesteding, leren en werken. Voor veel deelnemers is dit een mooie kans om hun talenten te ontdekken en zichzelf verder te ontwikkelen.”

“Vanuit onze maatschappelijke betrokkenheid willen we mensen met een verstandelijke beperking graag de gelegenheid bieden om zinvol bezig te zijn”, zegt directeur-bestuurder Wim Martens van WZU Veluwe.

Leerzame werkplek
De deelnemers van Philadelphia’s dagbesteding TOV verrichten bij Rehoboth verschillende eenvoudige ondersteunende werkzaamheden. Ze assisteren onder andere in de kapsalon en het winkeltje, brengen kranten rond, doen boodschappen, schenken koffie en thee voor de bewoners en helpen bij welzijnsactiviteiten. De deelnemers doen zo ervaring op en hebben een leerzame werkplek middenin de samenleving. Hiermee groeit hun zelfvertrouwen en ervaren ze dat hun inzet gezien en gewaardeerd wordt.

Erbij horen
Laetitia Spaan, coördinerend werkbegeleider van Philadelphia, en Geertje Pannekoek, locatiemanager van Rehoboth, zijn erg tevreden over de samenwerking. “De deelnemers ervaren een warm welkom en de cliënten in Rehoboth zijn blij met de extra handen”, vertelt Pannekoek. “Niet alleen het werk maar ook het dagelijkse praatje wordt erg gewaardeerd. De deelnemers horen er gewoon bij.”

“Het brengt veel gezelligheid met zich mee”, vult Spaan aan. “De deelnemers hebben uitleg gekregen over gastvrijheid, zodat ze net als de vrijwilligers en de medewerkers op de juiste wijze de werkzaamheden kunnen uitvoeren.”

WZU Veluwe en Philadelphia hopen in de toekomst hun samenwerking uit te breiden, om nog meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een passende werkervaringsplek te bieden.

U vindt meer informatie over zorg en ondersteuning van WZU Veluwe op www.wzuveluwe.nl. Daarnaast zijn wij van maandag tot en met vrijdag tussen 08:30 en 17:00 uur telefonisch bereikbaar via telefoonnummer (0578) 76 37 08.
Click to access the login or register cheese