Startmoment bouw woonzorglocatie De Bunterhoek

Na jarenlange voorbereiding is het zover: de bouw van de nieuwe woonzorglocatie De Bunterhoek, aan de Secretaris Boerhoutweg 11 in Nunspeet, gaat van start!

Onthulling bouwbord
Onder toeziend oog van een grote groep genodigden verrichte wethouder J. Groothuis, middels het onthullen van het bouwbord, op dinsdag 26 juni de feestelijke handeling voor de start van de bouw. Naar verwachting is de nieuwe woonzorglocatie in het najaar van 2019 gereed. Wethouder Groothuis is blij met de nieuwbouw: ‘De zorg was en is in Nunspeet al goed. Maar de kwaliteit van wonen gaat er met een nieuwe De Bunterhoek op vooruit. Het is met nieuwe en moderne voorzieningen zoals domotica fijner en beter wonen voor de doelgroep ouderen. En de ouderenzorg is nu voor langere termijn gewaarborgd in Nunspeet’, aldus de tevreden wethouder.

Bouwen aan de toekomst
Nieuwbouw is nodig omdat het huidige complex niet meer voldoet aan de eisen die de huidige en toekomstige zorg daaraan stelt. De nieuwe woonzorglocatie komt voor het huidige woonzorgcentrum te staan. Eerst wordt de nieuwbouw gebouwd en daarna wordt het huidige gebouw gesloopt. De bewoners kunnen tijdens het project in het huidige complex blijven wonen.

Nieuwbouw
De nieuwe woonzorglocatie wordt gebouwd door Prins Bouw en Unica Installatietechniek staat garant voor de verschillende installaties. In de nieuwbouw komen in totaal 108 appartementen. Bestaande uit ‘wonen met zorg’ appartementen voor ouderen met lichamelijke klachten en vijf kleinschalige woonvormen met zorgstudio’s en een centrale huiskamer waar mensen met dementie zoveel mogelijk het eigen vertrouwde leven voortzetten.

Centraal in het dorp
In uitstraling en omvang zal de woonzorglocatie passen in het dorp. Mede door dezelfde centrale ligging van het gebouw blijven de bewoners midden in de maatschappij.

U vindt meer informatie over zorg en ondersteuning van WZU Veluwe op www.wzuveluwe.nl. Daarnaast zijn wij van maandag tot en met vrijdag tussen 08:30 en 17:00 uur telefonisch bereikbaar via telefoonnummer (0578) 76 37 08.
Click to access the login or register cheese