Stichting Kontakt geeft honden en katten aan bewoners De Bunterhoek

Voor de ingang van De Bunterhoek stonden eind april een heleboel honden en katten. Stichting Kontakt Nunspeet verzamelde ze via een crowdfundingsactie en doneerde ze aan het woonzorgcentrum. De huisdieren zijn een welkom maatje op de kamer voor bewoners.

Robotkat
Nu bezoek al een tijd niet mogelijk is, hebben cliënten grote behoefte aan andere geluksmomentjes. Dat bracht de stichting, die geld inzamelt voor digitale hulpmiddelen voor ouderen, op het idee van een inzamelingsactie voor robothuisdieren. De robotkatten en -honden worden veel gebruikt in de zorg. Ze maken geluid en reageren op aanraking. “Mensen die extra behoefte hebben aan contact kunnen we hiermee helpen”, zegt Karin Fennema, voorzitter van de stichting. “En op deze manier kunnen we ook de medewerkers een beetje ondersteunen.”

WZU Veluwe is erg blij met de hartverwarmende actie van Stichting Kontakt. In overleg met De Bunterhoek biedt de stichting ook hulp aan andere verpleeghuizen in de regio.

> Bekijk een verslag dat RTV Nunspeet maakte van de overhandiging
> Lees meer over de actie van Stichting Kontakt

 

U vindt meer informatie over zorg en ondersteuning van WZU Veluwe op www.wzuveluwe.nl. Daarnaast zijn wij van maandag tot en met vrijdag tussen 08:30 en 17:00 uur telefonisch bereikbaar via telefoonnummer (0578) 76 37 08.
Click to access the login or register cheese