Stichting Kontakt geeft versneld Qwiek up aan De Bunterhoek

Stichting Kontakt heeft aan bewoners van De Bunterhoek een Qwiek up gedoneerd. De stichting zamelt al een tijd lang geld in voor digitale hulpmiddelen voor ouderen en besloot vanwege de coronacrisis versneld de Qwiek up cadeau te doen. WZU Veluwe is hier erg blij mee.

Direct in actie
Nu er vanwege de coronacrisis geen bezoek meer in het verpleeghuis komt en mensen op hun kamers verblijven, zijn digitale hulpmiddelen een uitkomst. Toen welzijnsmedewerkers van De Bunterhoek contact zochten met Stichting Kontakt kwam de stichting dan ook meteen in actie. Met financiële steun van Van den Broek Lohmanfonds Nunspeet, Rotary Nunspeet en de cliëntenraad van WZU Veluwe lukte het om de Qwiek up versneld aan te schaffen. Woensdag 1 april bood de stichting het cadeau aan.

Foto’s en video
Al een op de drie zorghuizen maakt enthousiast gebruik van de Qwiek up. Zorgmedewerkers kunnen de Qwiek up inzetten als middel voor zorg en welzijn. Beelden van verschillende modules (lente, boswandeling, kinderen et cetera) kunnen met geluid of muziek worden geprojecteerd op plafond of muur. Iedere bewoner kan met zijn eigen
foto’s en video herinneringen ophalen. De Qwiek up kan zo gebruikt worden als afleiding bij een zorgmoment of om te snoezelen.

Meer middelen aanbieden
Tijdens de coronacrisis wil Stichting Kontakt nog andere middelen aanbieden. Door uw gift is dat mogelijk. Lees meer op www.stichtingkontakt.nl.

U vindt meer informatie over zorg en ondersteuning van WZU Veluwe op www.wzuveluwe.nl. Daarnaast zijn wij van maandag tot en met vrijdag tussen 08:30 en 17:00 uur telefonisch bereikbaar via telefoonnummer (0578) 76 37 08.
Click to access the login or register cheese