Stichting Kontakt ontvangt €5000 voor De Bunterhoek

Tijdens een feestelijke bijeenkomst heeft de Rabobank maandag 2 maart aan Stichting Kontakt een cheque ter waarde van €5.000 uitgereikt. Het geld komt ten goede aan de bewoners van WZU Veluwe-locatie De Bunterhoek in Nunspeet, voor wie de stichting geld spaart voor digitale hulpmiddelen. “Iedereen kan bijdragen aan meer digitaal geluk.”

Digitale hulpmiddelen
Stichting Kontakt wil met digitale hulpmiddelen en activiteiten het geluksgevoel van verpleeghuisbewoners vergroten. “Voor verpleeghuisbewoners is het vaak moeilijk om in contact te blijven met hun omgeving en met de wereld buiten het tehuis”, vertelt voorzitter Karin Fennema. “Digitale hulpmiddelen en activiteiten kunnen daarbij helpen. Vanwege de hoge investeringen is er echter vaak onvoldoende budget voorhanden. De stichting zamelt daarom geld in en begeleidt zorginstellingen bij het kiezen van de juiste hulpmiddelen. De Bunterhoek is ons eerste project.”

BelevenisTafel
De stichting wil De Bunterhoek graag een BelevenisTafel en een Qwiek.up aanbieden. Deze middelen helpen bewoners om contact te maken met elkaar, familieleden, verzorgenden en hun eigen herinneringen. Daarnaast stimuleert het mensen om te bewegen, traint het geheugen op een ontspannen manier en ondersteunt het in het herbeleven van het verleden. Ook is er de mogelijkheid voor het zien van persoonlijke levensboeken met foto’s en films.

Donatie
Voor een BelevenisTafel en een Qwiek.up is veel geld nodig. Fennema doet daarom een oproep aan inwoners en bedrijven van Nunspeet om een bijdrage over te maken. Dit kan via de website van Stichting Kontakt.

U vindt meer informatie over zorg en ondersteuning van WZU Veluwe op www.wzuveluwe.nl. Daarnaast zijn wij van maandag tot en met vrijdag tussen 08:30 en 17:00 uur telefonisch bereikbaar via telefoonnummer (0578) 76 37 08.
Click to access the login or register cheese