Terugblik op de actiedag voor de ouderenzorg 5 september

Met velen zorgorganisaties uit het land voerden we afgelopen dinsdag actie voor de ouderenzorg. In Den Haag én in onze verpleeghuizen, want onze cliënten verdienen waardevolle zorg. Hier las je al eerder het ‘waarom’ van deze actiedag.

Den Haag

Vanuit WZU Veluwe, Viattence, Het Baken en ZNWV vertrok al vroeg een bus richting Den Haag, de bus zat vol met enthousiaste collega’s. De sfeer was gemoedelijk, positief en het was goed om met elkaar actie te voeren die dag. Tijdens het programma is de petitie aangeboden, onderwerp van deze petitie was de kortingen die teruggedraaid moeten worden. Ook waren er inspirerende sprekers en hebben de collega’s veel met elkaar gedeeld. Want dat het anders moet vindt iedereen, maar hoe dan?

Op de woonzorglocaties

Ook op de woonzorglocaties stond deze dag in het teken van ‘actievoeren’, maar dan op een andere manier. Samen met medewerkers, familie en vrijwilligers maakten we er voor bewoners een bijzondere dag van: we gingen met z’n allen wandelen, aten samen pannenkoeken en hadden een gezellige middag met bingo.

Op De Boskamp was er extra veel actie: daar kwam een team van de NOS opnames maken voor het Journaal. De ouderenzorg toekomstbestendig maken lukt niet als we naast de uitdagingen van personeelstekort, inzet van mantelzorgers, verouderd vastgoed en hogere kosten ook nog moeten bezuinigen. Bestuurder José Geertsema, collega Carla Vijge en mantelzorger Mila Pieters vertelden hun verhaal. Je kunt het nieuwsitem hier terug zien.

Controversieel
Deze week werd ook bekend dat de financiering van de ouderenzorg controversieel is verklaard. Dat betekent dat het demissionaire kabinet de bezuinigingen niet meer zal behandelen. Dat betekent enerzijds langere onduidelijkheid over de tarieven en vergoedingen, maar biedt anderzijds ook ruimte en tijd om in gesprek te blijven over de toekomst van ons werk.

U vindt meer informatie over zorg en ondersteuning van WZU Veluwe op www.wzuveluwe.nl. Daarnaast zijn wij van maandag tot en met vrijdag tussen 08:30 en 17:00 uur telefonisch bereikbaar via telefoonnummer (0578) 76 37 08.
Click to access the login or register cheese