Uitbreiding samenwerking zorginstelling WZU Veluwe en stichting Careander

Sinds 1 oktober 2018 werkt WZU Veluwe bij woonzorglocatie/wijkontmoetingscentrum
Het Nieuwe Feithenhof samen met Careander. Vanuit een veilige en stimulerende omgeving helpt Careander mensen met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand het beste uit zichzelf te halen door bijvoorbeeld van betekenis te zijn bij diverse werkzaamheden binnen Het Nieuwe Feithenhof. Inmiddels ontvangt het woonzorgcentrum iedere maandag zes enthousiaste medewerkers van Careander die ondersteuning bieden in bijvoorbeeld het restaurant of bij verschillende activiteiten.

Meerwaarde
Zowel vanuit WZU Veluwe als Careander zien we een meerwaarde van het samenwerken met deze verschillende doelgroepen. De cliënten van Careander geven aan het leuk te vinden om met de doelgroep ouderen te werken en iets voor hen te kunnen betekenen. En de bewoners van Het Nieuwe Feithenhof geven op hun beurt aan blij te zijn met de helpende handen. Kortom: de eerste ervaringen zijn zeer positief!

Werkzaamheden
De medewerkers van Careander houden zich bezig onder andere bezig met het schenken van koffie, het serveren van het eten, het helpen bij verschillende activiteiten en het begeleiden van de bewoners van en naar hun appartement.

Ontmoeten

Wilt u ons ontmoeten en kijken wat we zoal doen? Kom gerust langs voor een lekker kopje koffie of thee in het vernieuwde woonzorgcentrum Het Nieuwe Feithenhof.

U vindt meer informatie over zorg en ondersteuning van WZU Veluwe op www.wzuveluwe.nl. Daarnaast zijn wij van maandag tot en met vrijdag tussen 08:30 en 17:00 uur telefonisch bereikbaar via telefoonnummer (0578) 76 37 08.
Click to access the login or register cheese