Vaccinatie zorgmedewerkers WZU Veluwe van start, cliënten volgen snel

Zorgmedewerkers van de woonzorglocaties van WZU Veluwe kunnen zich vanaf deze week laten vaccineren tegen het coronavirus. Zij vallen in de eerste groep personen die in aanmerking komen voor een vaccinatie en hebben een uitnodiging ontvangen. Cliënten volgen binnen enkele weken.

Vaccineren in fases
Om in Nederland het coronavirus onder controle te krijgen kan iedereen die dat wil zich laten vaccineren. Vanwege de beperkte beschikbaarheid van de vaccins kan niet iedereen tegelijk een inenting krijgen. Daarom gebeurt de vaccinatiecampagne in fases. Zorgmedewerkers zijn als een van de eerste groepen aan de beurt. Veel medewerkers van WZU Veluwe horen bij die groep.

Verpleeghuizen
Ook het vaccineren van zorgmedewerkers gebeurt in fases. Als eerste worden zorgmedewerkers uitgenodigd van 18 jaar of ouder die direct cliëntcontact hebben binnen de verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen (intramuraal). Daarna zijn de zorgmedewerkers aan de beurt die werken binnen gehandicapteninstellingen. Vervolgens de medewerkers werkzaam binnen de wijkverpleging en Wmo-ondersteuning (extramuraal).

Als werkgever regelt WZU Veluwe dat iedereen die met voorrang in aanmerking komt voor vaccinatie een uitnodiging ontvangt. In deze eerste ronde hebben bijna 800 van de 1200 personeelsleden een oproep gehad. Zij kunnen een afspraak maken bij de GGD en zijn, afhankelijk van de drukte, dan zo snel mogelijk aan de beurt.

Elkaar beschermen
De keuze voor al dan niet vaccineren is vrijwillig, elke medewerker bepaalt zelf of hij of zij hier gebruik van wil maken. Maar om cliënten en elkaar te beschermen hoopt WZU Veluwe natuurlijk dat zoveel mogelijk medewerkers zich laten vaccineren. We hebben op iedereen een beroep gedaan om zich te verdiepen in het al dan niet vaccineren en een zorgvuldige afweging te maken.

Vaccinatie cliënten
WZU Veluwe hoopt ook cliënten snel te kunnen gaan inenten. Vanaf 18 januari start de vaccinatie van verpleeghuisbewoners, in eerste instantie bij zes verpleeghuizen, daarna volgen de overige verpleeghuizen. Cliënten hoeven hiervoor niet naar de GGD, maar kunnen in huis blijven. De eigen behandelaars of de huisartsen geven de vaccinaties. Inventarisatie wie wel of geen toestemming geeft voor vaccinatie is reeds gestart. Ook hier hoopt WZU Veluwe dat zoveel mogelijk bewoners of cliënten  gebruikmaken van de mogelijkheid. Het doel is een zo hoog mogelijke vaccinatiebereidheid om corona zo goed mogelijk onder controle te krijgen.

U vindt meer informatie over zorg en ondersteuning van WZU Veluwe op www.wzuveluwe.nl. Daarnaast zijn wij van maandag tot en met vrijdag tussen 08:30 en 17:00 uur telefonisch bereikbaar via telefoonnummer (0578) 76 37 08.
Click to access the login or register cheese