Veel belangstelling en waardering voor boostercampagne WZU Veluwe

Bijna 1500. Zoveel boosterprikken heeft WZU Veluwe de afgelopen weken gegeven aan cliënten, medewerkers en vrijwilligers die dat wilden. Deze vaccinatiecampagne is dankzij de hulp van veel collega’s geslaagd.

Hoge opkomst, goede samenwerking
Op elk van de vijf woonzorglocaties richtte WZU Veluwe in december prikposten in. Cliënten die daarvoor toestemming gaven, kregen in de eigen locatie hun boostervaccinatie toegediend. Vervolgens was het de beurt aan de medewerkers, zowel van de woonzorglocaties als uit de thuiszorg. Velen van hen maakt gebruik van de uitnodiging en haalden op hun werk een boosterprik. Goede samenwerking tussen zorg en de eigen behandeldienst maakten dat de prikdagen goed verliepen. Vrijwilligers ontvingen eveneens een uitnodiging om zich te laten vaccineren. Dat leidde tot positieve reacties en waardering.

Voorzichtig en alert
Naast vaccinaties doet WZU Veluwe meer om het coronavirus zo goed mogelijk het hoofd te bieden. Medewerkers en bezoekers dragen altijd persoonlijke beschermingsmiddelen en indien nodig gaan activiteiten in aangepaste vorm door. Het blijft vooralsnog nodig om voorzichtig en alert te zijn.

Zorgvuldig afwegen
Vaccinatie is bij WZU Veluwe geen verplichting. We respecteren ieders keuze, maar doen wel een beroep op collega’s om een zorgvuldige afweging te maken. Wie het vanwege bijvoorbeeld levensovertuiging lastig vindt om een keuze te maken, kan hiervoor in gesprek gaan met een van de pastoraal werkers. Deze zijn er voor cliënten en medewerkers.

U vindt meer informatie over zorg en ondersteuning van WZU Veluwe op www.wzuveluwe.nl. Daarnaast zijn wij van maandag tot en met vrijdag tussen 08:30 en 17:00 uur telefonisch bereikbaar via telefoonnummer (0578) 76 37 08.
Click to access the login or register cheese