Verruiming bezoekbeleid pakt goed uit!

We zijn weer enkele weken verder sinds WZU Veluwe nagenoeg vrij is van corona. De deuren van al onze woonzorglocaties zijn weer geopend en bezoek is weer van harte welkom.

Geen nieuwe besmettingen
Wim Martens: “Vanaf begin juli mogen cliënten hun familieleden en naasten weer ontmoeten, wat is dat fijn! Eerlijk gezegd vonden we het verruimen van de maatregelen erg spannend. We hebben de afgelopen weken de ontwikkelingen nauwgezet in de gaten gehouden. We zijn ontzettend dankbaar als we kijken naar waar we nu staan. In de afgelopen periode hebben we geen nieuwe besmettingen geconstateerd. Dit betekent dat de oproep die we gedaan hebben op ieders eigen verantwoordelijkheid, om de 1,5 meter afstand in acht te blijven nemen en de overige voorschriften van het RIVM op te volgen, goed zijn gevolgd. Ook deze week zullen wij contactpersonen weer informeren over verdere verruiming van de maatregelen op de specifieke locaties. We weten dat het coronavirus nog voorlopig onder ons is en blijft. Dat betekent dat het onze aandacht zal blijven vragen. Het is dus belangrijk dat we met elkaar alert blijven en er alles aan doen om de kwetsbare ouderen, die op onze locaties wonen, te beschermen.”

Een veilig en warm welkom aan nieuwe cliënten
Martha Bleijenberg, cliëntadviseur WZU Veluwe: “Je merkt dat cliënten zich veilig voelen. Dat is natuurlijk heel erg belangrijk. Ook potentiële cliënten die op de wachtlijst staan bellen regelmatig met de vraag of er al een plek beschikbaar is. Men geeft dan ook aan het prettig te vinden dat we diverse veiligheidsmaatregelen treffen rondom het verwelkomen van nieuwe cliënten. Zo mogen nieuwe cliënten bijvoorbeeld geen corona gerelateerde klachten hebben tijdens de opname en moeten uit voorzorg eerst veertien dagen in quarantaine verblijven. Op die manier doen wij er alles aan om het virus buiten de deur te houden. Je merkt daarvoor veel begrip. Dat maakt het voor ons ook erg prettig!”

Start zomerprogramma
Maandenlang lagen alle activiteitenprogramma’s van WZU Veluwe stil. Maar daar is inmiddels ook verandering in gekomen. Achter de schermen is er hard gewerkt zodat er nu in aangepaste vorm gestart kan worden met een leuk zomerprogramma. De komende weken maken de cliënten op de woonzorglocaties een wereldreis. Elke week wordt er een ander land in de spotlights gezet met gevarieerde activiteiten die geïnspireerd zijn op het desbetreffende land. Denk bijvoorbeeld aan het eten van een heerlijke pizza, het bakken van Pretzels of genieten van een prachtig buitenconcert.

WZU Veluwe gaat uit van vertrouwen
Wim Martens: “Het is natuurlijk fijn dat dit weer mogelijk is, dat er op dit moment ook weer de mogelijkheden zijn om dit soort activiteiten met de cliënten te kunnen doen. WZU Veluwe gaat uit van vertrouwen. Dat is een zeer belangrijke kernwaarde. We vertrouwen er op dat medewerkers, familieleden en bewoners zich houden aan de afspraken die de zorgteams met hen maken. Veiligheid en het voorkomen van besmettingen staat centraal in al onze activiteiten, bezoekregelingen et cetera. Bij alle besluiten wegen we ‘kwaliteit van leven’ en ‘ervoor zorgen dat we de veiligheid zoveel mogelijk waarborgen’ voortdurend af.”

U vindt meer informatie over zorg en ondersteuning van WZU Veluwe op www.wzuveluwe.nl. Daarnaast zijn wij van maandag tot en met vrijdag tussen 08:30 en 17:00 uur telefonisch bereikbaar via telefoonnummer (0578) 76 37 08.
Click to access the login or register cheese