Van vestingstad naar Veluws dorp

Na een lange voorbereiding was het dan eindelijk zover! Op woensdag 10 januari vertrokken 53 cliënten van woonzorgcentrum Het Nieuwe Feithenhof samen met enkele familieleden, vrijwilligers en de medewerkers van WZU Veluwe richting Wapenveld. Naar de tijdelijke huisvesting ECR Groot Stokkert. Het huidige woonzorgcentrum in Elburg wordt de komende maanden grondig gerenoveerd.

Geslaagde verhuisdag
Het was in de vroege woensdagochtend al een drukte van belang bij Het Nieuwe Feithenhof in Elburg. Het parkeerterrein werd gevuld door verhuiswagens, taxibusjes en de auto’s van de familieleden van de cliënten. Ondertussen genoten de bewoners enigszins gespannen, maar in alle rust, van een gezamenlijk ontbijt. De verhuiswagens werden vlot doch voorzichtig gevuld en reden de hele dag op en neer naar Wapenveld en de opslag in Nunspeet. Rond tien uur reisden de cliënten van Het Nieuwe Feithenhof richting Wapenveld. WZU Veluwe vastgoedmanager a.i. Egbert van der Steege kijkt terug op een geslaagde verhuisdag: ‘Een goed voorbereide logistieke operatie en een fantastische uitvoering!’

Ingrijpende gebeurtenis
Projectmanager Frieda Docter zegt zich goed te realiseren dat dit vooral voor de cliënten een ingrijpende gebeurtenis is. Samen met Kattenberg Verhuizingen zorgde WZU Veluwe ervoor dat heel veel werk uit handen werd genomen. ‘We regelden de verhuizing voor iedereen tot in de details.’ Bij een dergelijke verhuizing heb je niet alleen te maken met veel praktische zaken, er zijn ook heel wat emoties mee gemoeid. ‘Ik ben zeer tevreden over deze dag. Iedereen heeft zijn of haar steentje bijgedragen. Ook de samenwerking met de medewerkers van ECR Groot Stokkert verliep heel erg soepel. Complimenten voor iedereen!’, aldus Frieda Docter.

Verbouwing Het Nieuwe Feithenhof
Het huidige woonzorgcentrum aan de Nunspeterweg in Elburg is onvoldoende afgestemd op de zorgbehoefte van de huidige en toekomstige bewoners. Daarom wordt het huidige complex grondig verbouwd.

Planning
De komende dagen wordt Het Nieuwe Feithenhof verder ontmanteld. Met het vertrek van de cliënten en de medewerkers is de ‘ziel uit het huidige gebouw’. Volgende week begint de grondige verbouwing. Rond 10 augustus hopen we de cliënten en hun contactpersonen, de medewerkers en de vrijwilligers weer te ontvangen in het geheel gerenoveerde woonzorgcentrum.

U vindt meer informatie over zorg en ondersteuning van WZU Veluwe op www.wzuveluwe.nl. Daarnaast zijn wij van maandag tot en met vrijdag tussen 08:30 en 17:00 uur telefonisch bereikbaar via telefoonnummer (0578) 76 37 08.
Click to access the login or register cheese