‘We gaan de goede kant op, nu volhouden met maatregelen!’

Het aantal cliënten dat besmet is met het coronavirus daalt in de woonzorgcentra van WZU Veluwe. Dat meldt bestuurder van WZU Veluwe Wim Martens in De Stentor. “Mariposa is besmettingsvrij. Bewoners mogen onder begeleiding weer over de gangen lopen, de tuin in en de eetzaal gaat weer open’’, zegt hij over het woonzorgcentrum in ’t Harde.

Toch zijn er onlangs dranghekken geplaatst om de woonzorgcentra. “We merken dat sommige familieleden het erg moeilijk vinden om zich aan de spelregels te houden. Ik snap hoe lastig het is als je twee maanden lang niet op bezoek mag” toont Martens begripvol.

“We gaan de goede kant op. Het aantal besmettingen neemt af. Het lastige is dat niemand weet wat het virus doet, hoe het overgedragen wordt en wanneer je besmet bent. Met de hekken zorgen we voor een fysieke afstand tussen het terras van de bewoner en de familieleden.’’

Met het hek kan bezoek komen, maar ook op afstand blijven. “Een strikte scheiding tussen familie en cliënten om fysiek contact te voorkomen is een van de voorwaarden’’, weet Martens. “Dankzij het hek kan familie op bezoek komen, maar op gepaste afstand”.

Coronavrij zijn is een belangrijke voorwaarde voor een verzorgings- of verpleeghuis om op termijn weer beperkt bezoek toe te laten. Martens hoopt dat over drie à vier weken de eerste WZU-locatie onder strikte voorwaarden weer open mag voor één vaste bezoeker per bewoner.

> Lees het artikel in De Stentor

U vindt meer informatie over zorg en ondersteuning van WZU Veluwe op www.wzuveluwe.nl. Daarnaast zijn wij van maandag tot en met vrijdag tussen 08:30 en 17:00 uur telefonisch bereikbaar via telefoonnummer (0578) 76 37 08.
Click to access the login or register cheese