Vrijwilligers

Het vrijwilligersnetwerk van WZU Veluwe is onmisbaar voor de organisatie en daarmee voor alle cliënten. Door de inzet van bijna 1.000 vrijwilligers is er veel meer aandacht voor de bewoners van de woonzorgcentra en voor thuiswonende cliënten.

Door de aanstaande overheidsmaatregelen in de zorg wordt het belang, de verantwoordelijkheid en zelfstandigheid van vrijwilligers bij het uitvoeren van taken nog groter. Vrijwilligerswerk in de zorg wordt in georganiseerd verband gedaan, tijdens een van te voren besproken aantal uren en op vaste tijdstippen. Vrijwilligers kunnen ook zelf bepalen of ze stoppen met hun vrijwilligerswerkzaamheden. Het doen van vrijwilligerswerk bij WZU Veluwe is echter niet vrijblijvend. Het gaat immers om u. De afspraken zijn vastgelegd in het vrijwilligersbeleid.

Wat het vrijwilliger zijn extra aantrekkelijk maakt, is de wetenschap dat u zich indirect ook inzet voor de mantelzorgers. Mantelzorgers hebben een zware taak. Door inzet van vrijwilligers krijgen mantelzorgers een dag rust of kunnen iets gaan ondernemen wat met de dagelijkse zware zorgtaak voor een cliënt niet meer mogelijk is. Daardoor is het dubbel genieten om een deel van uw vrije tijd voor cliënten actief te zijn. In het woonzorgcentrum, bij de dagbesteding of bij cliënten thuis.

Wilt u ook graag tijd en energie investeren in ouderen? WZU Veluwe heeft diverse vacatures binnen het vrijwilligersnetwerk. Samen met u kijken we graag waar u het best op uw plek bent en de cliënten optimaal van uw inzet kunnen genieten.

U vindt meer informatie over zorg en ondersteuning van WZU Veluwe op www.wzuveluwe.nl. Daarnaast zijn wij van maandag tot en met vrijdag tussen 08:30 en 17:00 uur telefonisch bereikbaar via telefoonnummer (0578) 76 37 08.