Woonzorglocaties WZU Veluwe corona-vrij

Vier van de vijf woonzorglocaties van WZU Veluwe zijn vrij van corona. De vijfde locatie is zo goed als vrij van het virus. Door dit goede nieuws kunnen de deuren weer iets verder open voor bezoek. Ook cliënten hebben meer bewegingsvrijheid.

WZU Veluwe is blij te kunnen constateren dat het de goede kant opgaat met de bestrijding van het virus, zowel binnen de thuiszorg als in de woonzorglocaties. Dit biedt ruimte om cliënten meer bewegingsvrijheid te geven. Zij zaten lange tijd hoofdzakelijk in hun appartement. Inmiddels mogen zij weer rondlopen op de gang en in groepjes gebruikmaken van het restaurant. Ook worden er weer activiteiten georganiseerd en is voor thuiswonende cliënten de dagbesteding weer van start gegaan.

Bezoek mag weer
In alle woonzorgcentra is inmiddels weer bezoek toegestaan. Hiervoor bestaan verschillende fases met steeds iets meer mogelijkheden. De meeste locaties verkeren inmiddels in fase 2. Dit betekent dat elke cliënt meerdere vaste bezoekers per week mag ontvangen met een maximum van twee per bezoek. Dit mag op de kamer van de cliënt of buiten tijdens een wandelingetje rond het terrein. Ook de speciaal ingerichte ontmoetingsruimten en de zogenoemde babbelkar blijven in gebruik om bezoek te ontvangen.

Verdriet en gemis
Naast de vreugde over het versoepelen van de maatregelen is er ook verdriet. Bewoners die zijn overleden worden gemist, niet alleen door hun familieleden, maar ook door medebewoners en medewerkers. Ruim drie maanden zijn we bezig met een strijd die grote verliezen kent en die nog niet definitief gestreden is.

Dankbaar
De coronacrisis heeft veel gevraagd en vraagt nog steeds veel van cliënten, hun naasten en van medewerkers. WZU Veluwe is erg dankbaar voor ieders inzet en betrokkenheid.

U vindt meer informatie over zorg en ondersteuning van WZU Veluwe op www.wzuveluwe.nl. Daarnaast zijn wij van maandag tot en met vrijdag tussen 08:30 en 17:00 uur telefonisch bereikbaar via telefoonnummer (0578) 76 37 08.
Click to access the login or register cheese