WZU Veluwe bouwt aan de toekomst

Grote betrokkenheid informatiebijeenkomsten Het Nieuwe Feithenhof
Het huidige woonzorgcentrum aan de Nunspeterweg in Elburg is onvoldoende afgestemd op de zorgbehoefte van de huidige en toekomstige bewoners. Daarom zijn er plannen om het huidige complex te verbouwen. In het vernieuwde woonzorgcentrum is straks ruimte voor kleinschalig wonen voor ouderen met een grotere zorgvraag. Er komen ook nieuwe, zelfstandige appartementen die geschikt zijn voor het verlenen van lichtere of zwaardere zorg.

Informatiebijeenkomsten
Op woensdag 19 april en maandag 1 mei organiseerden we vier informatiebijeenkomsten. Op deze avond gaven we medewerkers, vrijwilligers, cliënten en hun contactpersonen en buurtbewoners van Het Nieuwe Feithenhof de gelegenheid zich te laten informeren over de geplande verbouw. De bijeenkomsten werden goed bezocht. De reacties op de eerste schetsen waren positief.

Betrokkenheid
Tijdens deze avond werden er kritische vragen gesteld. En waren er de begrijpelijke zorgen omtrent de bewoners, wanneer delen van het gebouw waarschijnlijk in gebruik blijven tijdens de verbouwing. Hier werd uitgebreid op gereageerd. Iedereen realiseert zich dat de verbouwing veel invloed heeft op de huidige bewoners en hun contactpersonen, de medewerkers en de vrijwilligers van Het Nieuwe Feithenhof. Er wordt een beroep gedaan op ieders begrip en inlevingsvermogen. Daar mag niet aan voorbij gegaan worden. Daarom worden alle betrokken op de hoogte gehouden via informatiebijeenkomsten, nieuwsbrieven en persoonlijke gesprekken.

Zorg voor de toekomst
Woonzorgcentrum Het Nieuwe Feithenhof biedt straks naast ‘wonen met zorg’ appartementen ook kleinschalige woongroepen. Ouderen met dementie kunnen straks in deze kleinschalige woongroepen zoveel mogelijk zoals thuis wonen. Er wordt structuur en veiligheid geboden en samen met de andere cliënten houden ze een huishouden draaiende. Samen koken, eten en opruimen.

In de nieuwbouw komen in totaal 64 appartementen. Bestaande uit 40 ‘wonen met zorg’ appartementen en in totaal 24 zorgstudio’s voor twee kleinschalige woongroepen. Deze twee woongroepen worden onderverdeeld in 2 keer 6 zorgstudio’s. Dit betekent een totaal van 12 zorgstudio’s per woongroep. Deze ruimtes, maar ook de ‘wonen met zorg’ appartementen, worden modern en royaal van opzet.

Planning
De bijeenkomsten vormden het begin van een verbouwtraject waarbij de start van de bouw in januari 2018 is gepland.

U vindt meer informatie over zorg en ondersteuning van WZU Veluwe op www.wzuveluwe.nl. Daarnaast zijn wij van maandag tot en met vrijdag tussen 08:30 en 17:00 uur telefonisch bereikbaar via telefoonnummer (0578) 76 37 08.
Click to access the login or register cheese