WZU Veluwe doet mee aan kortgeding ouderenzorg

Meer dan 250 ouderenzorgorganisaties spannen een kortgeding aan tegen het inkoopbeleid voor 2024-2026 van de zorgkantoren. WZU Veluwe, Viattence, Zorgverlening Het Baken en Zorggroep Noordwest-Veluwe doen ook mee. ‘Wij willen de zorg anders inrichten, maar hebben daar wel tijd en financiële ruimte voor nodig.’

Als samenleving staan we met elkaar voor een grote uitdaging, stellen de vier organisaties. Hoe zorgen we met elkaar voor de ouderen in onze regio? Wij willen de zorg bereikbaar, beschikbaar en betaalbaar houden. Daar zetten we op de Veluwe en in de verschillende lokale gemeenschappen al mooie stappen in.

Met alle uitdagingen waar we voor staan hebben we tijd, beleid en financiële ruimte nodig, concluderen de vier Veluwse organisaties. Korting op de tarieven en stijgende kosten zetten de zorg verder onder druk. Wij zien dus geen ander alternatief dan bezwaar maken tegen het inkoopbeleid voor verpleeghuiszorg. Het moet anders, het kan anders, maar hoe dan?

Het kortgeding is aangespannen tegen de zorgkantoren van VGZ, Zilveren Kruis, CZ, Menzis, Zorg en Zekerheid en Salland. De zitting vindt plaats op 28 september.

U vindt meer informatie over zorg en ondersteuning van WZU Veluwe op www.wzuveluwe.nl. Daarnaast zijn wij van maandag tot en met vrijdag tussen 08:30 en 17:00 uur telefonisch bereikbaar via telefoonnummer (0578) 76 37 08.
Click to access the login or register cheese