WZU Veluwe start onderzoek naar wensen en behoeften dagbesteding

WZU Veluwe gaat in opdracht van de gemeente Epe en haar buurtpunten onderzoek doen naar de wensen en behoeften rondom dagbesteding, onder inwoners van gemeente Epe met een vorm van dementie. Zo kunnen leemtes tussen het huidige aanbod en deze wensen en behoeften worden vastgesteld.

WZU Veluwe en de gemeente Epe en buurtpunten willen graag faciliteren in zinvolle dagactiviteiten die goed aansluiten bij de behoeften van thuiswonende mensen met dementie en hun naasten en bij de sociale- en gezondheidssituatie van de doelgroep. Daarom doet WZU Veluwe in opdracht van de gemeente Epe en buurtpunten onderzoek naar de wensen en behoeften rondom dagbesteding, onder inwoners van gemeente Epe met een vorm van dementie. Deze wensen en behoeften worden naast het huidige aanbod gelegd om leemtes vast te stellen. Vervolgens zal worden bekeken welke nieuwe ontwikkelingen in het aanbod gerealiseerd kunnen worden.

Het SPANkracht-pakket
Het onderzoek wordt uitgevoerd door welzijnsmedewerkers van WZU Veluwe. Zij maken daarbij gebruik van het SPANkracht-pakket. Dit pakket is een praktisch hulpmiddel, ontwikkeld door UKON in samenwerking met Alzheimer Nederland, voor thuiswonende mensen met dementie, om samen met hun naaste en/of een zorgprofessional tot een zinvolle dagbesteding te komen.

Deelnemers gezocht
WZU Veluwe en de gemeente Epe en haar buurtpunten zijn nog opzoek naar deelnemers voor het onderzoek. Deelnemers kunnen helpen leemtes tussen vraag naar en aanbod van dagbesteding voor inwoners van Epe met een vorm van dementie en hun naasten vast te stellen. Bij deelname komen medewerkers bij de deelnemer thuis of spreken met de deelnemer af op een buurtpuntlocatie.

Om deel te nemen aan het onderzoek of om meer informatie te verkrijgen hierover, kan men contact opnemen via onderzoek@wzuveluwe.nl of via +31 (0)6 57 82 57 76.

U vindt meer informatie over zorg en ondersteuning van WZU Veluwe op www.wzuveluwe.nl. Daarnaast zijn wij van maandag tot en met vrijdag tussen 08:30 en 17:00 uur telefonisch bereikbaar via telefoonnummer (0578) 76 37 08.
Click to access the login or register cheese