WZU Veluwe steunt Nunspeets manifest Waardig Ouder Worden

Ouderen van nu en van de toekomst doen ertoe en mogen gewaardeerd worden. Zij hebben recht op goede zorg en liefdevolle aandacht. Ruim twintig lokale organisaties in gemeente Nunspeet ondertekenden daartoe vrijdag 14 februari het manifest Waardig Ouder Worden. Namens WZU Veluwe zette locatiemanager van De Bunterhoek Jeroen Vos zijn handtekening.

Landelijk initiatief
Waardig Ouder Worden ontstond in 2017 als landelijk initiatief van een aantal politieke partijen, seniorenorganisatie KBO-PCOB en Omroep Max. Zij constateerden dat ouderen zich soms voelen afgeschreven en te maken krijgen met toenemende kwetsbaarheid en deden een oproep aan de samenleving om ouderen en ouderdom weer te waarderen. Het manifest Waardig Ouder Worden werd door tientallen maatschappelijke organisaties ondertekend. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) nam het vervolgens op in verschillende beleidsprogramma’s

Lokaal in de praktijk brengen
In gemeente Nunspeet klonk na het landelijke manifest een pleidooi voor een lokale invulling ervan. Zorg- en welzijnsorganisaties (waaronder WZU Veluwe), kerken en andere betrokken instanties zetten op 14 februari hun handtekening. De ondertekening is voor hen het startsein om de beloften uit het manifest in de praktijk te brengen. Gemeente Nunspeet stimuleert daarin lokale initiatieven op het gebied van ontmoeting, omgaan met dementie en ‘waardig oud in eigen huis’. Thema’s waar we als WZU Veluwe veel waarde aan hechten en die we in onze dagelijkse zorg aan cliënten al zo goed mogelijk invullen.

 

U vindt meer informatie over zorg en ondersteuning van WZU Veluwe op www.wzuveluwe.nl. Daarnaast zijn wij van maandag tot en met vrijdag tussen 08:30 en 17:00 uur telefonisch bereikbaar via telefoonnummer (0578) 76 37 08.
Click to access the login or register cheese