Zorgzame gepensioneerden gezocht!

Dat we te maken hebben met grote tekorten op het gebied van personeel is inmiddels bij iedereen wel bekend, vooral in de zorg. Recruiter Leonie van der Veen van WZU Veluwe vertelt: ‘Er moeten andere manieren komen om deze tekorten in te vullen. Compleet anders dan de traditionele manier van werven zoals we nu gewend zijn’. WZU Veluwe komt daarom graag in contact met zorgzame gepensioneerden!

Vakantieroosters

Het beeld dat soms geschetst wordt over werken in de zorg maakt dat veel studenten ervoor kiezen om niet verder te gaan in deze branche. Doordat er weinig nieuwe aanwas is van personeel, is de druk op de roosters groot. Zo kunnen studenten steeds minder vaak een stageplaats vinden waar ze passende begeleiding krijgen om een goede zorgprofessional te worden. Zonde, want nieuwe zorgtoppers zijn hard nodig.

Met pensioen

Steeds vaker horen en zien we dat gepensioneerden helemaal nog niet met pensioen willen. Ze voelen zich nog jong van lichaam en geest en door (beperkt) te blijven werken, blijven ze dat ook. Ze beseffen zich terdege dat bepaalde fysieke handelingen niet meer dagelijkse kost moeten zijn. Maar de brede kennis die ze hebben opgedaan gaat nooit verloren. En juist die kennis maakt dat we de nieuwe zorgtoppers kunnen laten zien dat werken in de zorg niet (alleen maar) zwaar hoeft te zijn. Wanneer je met een positieve mindset jouw werk doet, krijg je daar zoveel voor terug. En juist die groep pensionado’s, daar zijn wij naar op zoek! Een leermeester kunnen zijn voor de (kleine) groep studenten die er wel is, kennis overdragen en laten zien dat werken in de zorg leuk is en zoveel meer dan vaak wordt gedacht.

Niet inleveren op AOW

Voordelen genoeg: de inzet is flexibel en extra inkomsten zonder in te leveren op je AOW. Buiten dat blijft er meer dan genoeg tijd over om te genieten van het pensioen en om door te brengen met (klein)kinderen.

Solliciteren

Leonie komt heel graag in contact met mensen die zich herkennen in bovenstaande verhaal en niet achter de geraniums gaan zitten maar juist willen groeien en bloeien, ook tijdens je pensioen: ‘Ben jij nog jong van lichaam en geest, weet je de rust te bewaren en wil je ons uit de brand helpen in de vakantieperiode? Dan zijn wij op zoek naar jou! Samen met jou zouden wij onze cliënten deze zomer graag willen ondersteunen. Goede zorg verlenen, geen paniekvoetbal door onvoldoende personeel maar een lach op de gezichten van jong en oud! Kom je ons helpen, dan staat er zeker een geranium klaar voor jou!’ Meer informatie of solliciteren kan hier of bel/app naar 06 – 30 21 07 03.

De Stentor maakte hier een artikel over: ‘De jacht op zomerhulp in de zorg’. Onze collega Willy Kamstra, gepensioneerd maar als oproepkracht actief in de thuiszorg in Nunspeet, werd geïnterviewd samen met onze recruiter Leonie. Het artikel vind je hier.

U vindt meer informatie over zorg en ondersteuning van WZU Veluwe op www.wzuveluwe.nl. Daarnaast zijn wij van maandag tot en met vrijdag tussen 08:30 en 17:00 uur telefonisch bereikbaar via telefoonnummer (0578) 76 37 08.
Click to access the login or register cheese