Mantelzorger

Zorgdriehoek

Bij WZU Veluwe werken we vanuit de ‘zorgdriehoek’. Dit betekent dat wij samenwerken met u, uw naaste en wij als (zorg)medewerkers. Wij geloven namelijk dat mantelzorg waardevol en onmisbaar is naast professionele zorg. Deze driehoek kent drie posities (de hoeken van de driehoek: cliënt, familie en medewerker) en drie relaties (de drie zijden van de driehoek). De driehoek is gelijkzijdig en heeft een top en een basis. Door goed samen te werken en kennis te delen over behoeften en gewoonten kan zorg op maat geboden worden. Daarnaast is goed overleg prettig om te komen tot een goed zorgplan waarin duidelijk is wie op welke manier bijdraagt aan het welbevinden van uw naaste. Op deze manier zorgen we voor een sterke basis, om de top van de driehoek (uw naaste) een zo optimaal mogelijke kwaliteit van leven te geven.

Bron afbeelding: Wensen, verwachtingen en grenzen in de driehoek (zorgvoorbeter.nl) (Bestand “Wensen verwachtingen en grenzen in de driehoek”, pagina 21, 2023). 

Casemanager Mantelzorg

Heeft u de zorg voor uw naaste die niet langer meer voor zichzelf kan zorgen? En hebt u behoefte aan hulp en ondersteuning? De Casemanagers Mantelzorg van WZU Veluwe kunnen u dit bieden. Zij zijn gespecialiseerd in de zorg aan mantelzorgers. De Casemanagers zijn er voor u en willen u graag helpen met de nieuwe situatie waarmee u geconfronteerd wordt en niet altijd even bekend bent. Ook kunnen zij u advies geven over tot wie of wat u zich tot kunt wenden met uw vragen. U kunt bij de Casemanagers Mantelzorg terecht voor:

  • Advies, coaching en ondersteuning bij actuele mantelzorg vragen;
  • Afstemming met u als mantelzorg, wat voor zorg en begeleiding er nodig en beschikbaar is voor u op lokaal -of landelijk gebied;
  • Steun en informatie, specifiek voor aan de werkende mantelzorgers om beter in balans te blijven

Lerend netwerk

De Casemanagers Mantelzorg zijn aangesloten bij het regionale Lerend Netwerk Apeldoorn/Zutphen waarin meerdere zorgorganisaties met elkaar samenwerken. Wij maken hierin gebruik van elkaars kennis en expertise. We zorgen er hiermee voor dat we onze medewerkers optimaal voorbereiden op de toekomstige ontwikkelingen in de zorg.

Contact en informatie over mantelzorg

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag? Neem dan contact met ons op via e-mailadres: mantelzorgondersteuning@wzuveluwe.nl of via telefoonnummer (0578) 76 37 08. De Casemanagers bespreken graag de mogelijkheden met u en adviseren waar mogelijk.

U vindt meer informatie over zorg en ondersteuning van WZU Veluwe op www.wzuveluwe.nl. Daarnaast zijn wij van maandag tot en met vrijdag tussen 08:30 en 17:00 uur telefonisch bereikbaar via telefoonnummer (0578) 76 37 08.