Welkom Mantelzorger

Als mantelzorger vervult u een belangrijke taak voor uw naaste. U kent uw naaste als geen ander! Wij als zorgmedewerkers willen graag met u samenwerken en u ontlasten in de zorg die u ervaart. Een zorgprofessional kan wel de zorg overnemen maar niet de zorgen. Daarom gaan wij bij aanvang van zorg en tijdens evaluatiemomenten met u in gesprek. Om de zorg op elkaar af te stemmen. En om te vragen hoe het met u gaat.

Zorgdriehoek

Bij WZU Veluwe werken we vanuit de zorgdriehoek. Deze driehoek kent drie posities (de hoeken van de driehoek: cliënt, familie en medewerker) en drie relaties (de drie zijden van de driehoek). De driehoek is gelijkzijdig en heeft een top en een basis. Door goed samen te werken en kennis te delen over behoeften en gewoonten kan zorg op maat geboden worden. Daarnaast is goed overleg prettig om te komen tot een goed zorgplan waarin duidelijk is wie op welke manier bijdraagt aan het welbevinden van uw naaste. Op deze manier zorgen we voor een sterke basis, om de top (uw naaste) een zo optimaal mogelijke kwaliteit van leven te geven.

Blijven genieten

Wat als de realiteit anders is? Blijf daar niet mee lopen. Een zorgprofessional kan wel de zorg overnemen maar niet de zorgen. Vraag de betrokken zorgmedewerker om advies. Ook kunt u uw vragen of zorgen delen met de casemanagers mantelzorg van WZU Veluwe.

Contact

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag? Neem dan contact met ons op via e-mailadres mantelzorgondersteuning@wzuveluwe.nl of via telefoonnummer (0578) 76 37 08.

U vindt meer informatie over zorg en ondersteuning van WZU Veluwe op www.wzuveluwe.nl. Daarnaast zijn wij van maandag tot en met vrijdag tussen 08:30 en 17:00 uur telefonisch bereikbaar via telefoonnummer (0578) 76 37 08.
Click to access the login or register cheese