Dagbesteding

Een fijne dag samen met anderen!

Woont u zelfstandig en bent u op zoek naar ontmoeting, ontspanning, gezelligheid en een luisterend oor? Wilt u mensen ontmoeten en samen leuke activiteiten doen? Of hebt u behoefte aan meer structuur in uw dagen?  Dan is de dagbesteding, ook wel dagverzorging of dagbehandeling genoemd, van WZU Veluwe wellicht iets voor u.

Misschien kunt u door een lichte beperking of beginnende dementie niet meer het actieve leven leiden, dat u gewend was. Uw sociale kring wordt kleiner.  Ook als u zich regelmatig eenzaam voelt of moeite heeft om een positief levensritme vast te houden, kunt u baat hebben bij dagbesteding.

In een gezellige en liefdevolle omgeving bieden we u een afwisselend dagprogramma waarbij stimulering, ontspanning, ontmoeting en gezelligheid centraal staan. Onder begeleiding van ervaren en betrokken medewerkers van WZU Veluwe. We drinken gezamenlijk koffie en thee en organiseren activiteiten die afgestemd zijn op de wensen, behoeften en mogelijkheden van de deelnemers. Van creatieve en educatieve activiteiten tot geheugentrainingen en gezamenlijke wandelingen. Meedoen mag maar niets is verplicht. Tussen de middag gebruikt u samen met andere deelnemers een warme maaltijd. Met dagbesteding krijgt uw leven weer een passende invulling.

WZU Veluwe biedt dagbesteding aan in Doornspijk, Elburg, ’t Harde, Nunspeet, Oene en Wapenveld.

Aanvragen

Gemeente Elburg
Voor het krijgen van dagbesteding heeft u in de gemeente Elburg geen indicatie nodig. Bij belangstelling kunt u contact opnemen met het cliëntservicepunt.

Gemeente Epe, Heerde en Nunspeet
Voor de gemeenten Epe, Heerde en Nunspeet is een indicatie nodig die u aan kunt vragen bij uw gemeente. Zij bepalen het aantal dagdelen per week dat u gebruik mag maken van de dagbesteding vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Met het aanvragen van de indicatie helpen wij u graag evenals met het regelen van vervoer (binnen uw indicatie). Neem hiervoor contact op met ons cliëntservicepunt.

U vindt meer informatie over zorg en ondersteuning van WZU Veluwe op www.wzuveluwe.nl. Daarnaast zijn wij van maandag tot en met vrijdag tussen 08:30 en 17:00 uur telefonisch bereikbaar via telefoonnummer (0578) 76 37 08.