Begeleiding bij dementie

Dementie. Enerzijds kan het een vermoeden bevestigen, anderzijds roept het vragen en emoties op. Een casemanager dementie van WZU Veluwe denkt met u mee en begeleidt u om langer en prettig thuis te blijven wonen.

Begeleiding

WZU Veluwe biedt thuiswonende mensen die de diagnose dementie hebben gekregen begeleiding. Casemanagers dementie ondersteunen de cliënt en zijn naasten vanaf het moment dat de diagnose is gesteld tot thuis wonen niet langer gaat. Een casemanager dementie heeft kennis van de hele zorgketen en kan adviseren over passende ondersteuning. Denk bijvoorbeeld aan dagbesteding of thuiszorg.

De casemanager dementie biedt begeleiding, het gaat niet om het overnemen van taken. U en uw naasten behouden zelf de regie. De casemanager deelt kennis, geeft advies en biedt een luisterend oor, ook voor familieleden of naasten. Daarnaast is er aandacht voor het mentale en emotionele aspect: rouw, verlies, acceptatie.

> Lees meer over wat een casemanager dementie doet in het artikel ‘Bij dementie vind je achter elke voordeur een ander verhaal’

Vertrouwd gezicht

De begeleiding door de casemanager dementie gebeurt dichtbij, in uw eigen omgeving. De casemanagers dementie vormen een klein team. U of uw naaste ziet dus altijd een vertrouwd gezicht. WZU Veluwe werkt vanuit een protestants-christelijke identiteit.

> Wanneer thuis wonen niet meer mogelijk is, kunt u toch zorg blijven ontvangen van WZU Veluwe. U kunt dan terecht in een van onze woonzorglocaties.

Cliënten en hun naasten vertellen

Wat betekent de begeleiding door de casemanager dementie voor cliënten en hun naasten? Familieleden doen hun verhaal:

Rots in de branding
‘De casemanager is mijn rots in de branding die me op de hoogte brengt van mogelijkheden en met wie ik kan sparren.’ Lees het verhaal van Terri van Ommen en haar moeder.

Informatie en contact

Als een huisarts of geriater de diagnose dementie heeft gesteld, krijgt een cliënt altijd hulp van een casemanager dementie. Voor WZU Veluwe zijn drie casemanagers actief: Gerda van der Beek, Irene Kasteel en Wendy Mulder. Heeft u of uw naaste de diagnose dementie gekregen? Vraag dan bij uw huisarts of specialist naar een casemanager dementie. 

Wilt u weten of de casemanager dementie u kan helpen? Neem dan contact op:

Gerda van der Beek, casemanager dementie

Gerda van der Beek
Regio Epe-Wapenveld-Hattem
g.vanderbeek@wzuveluwe.nl
06-12 87 74 87

Irene Kasteel
Regio Nunspeet-Doornspijk-Elburg-’t Harde
i.kasteeel@wzuveluwe.nl
06-10 98 95 93

Wendy Mulder-Vos
Regio Nunspeet-Doornspijk-Elburg-’t Harde
w.mulder@wzuveluwe.nl
06-26 25 15 94

U vindt meer informatie over zorg en ondersteuning van WZU Veluwe op www.wzuveluwe.nl. Daarnaast zijn wij van maandag tot en met vrijdag tussen 08:30 en 17:00 uur telefonisch bereikbaar via telefoonnummer (0578) 76 37 08.