Verpleging

Bent u op zoek naar verpleegkundige zorg vanwege (langdurige) ziekte, een ziekenhuisopname of een handicap? Samen met u werken we aan herstel van gezondheid en/of verlichting van lijden en ongemak.

Onze gediplomeerde verzorgenden en verpleegkundigen, niveau 4 en 5, komen u thuis verzorgen. Bij deze zorg kunt u denken aan: het geven van injecties, catheteriseren, zwachtelen en wondverzorging. Bovendien adviseren ze u hoe u goed kunt omgaan met uw ziekte en welke hulpmiddelen mogelijk zijn.

Nachtzorg

Nachtzorg is een specifieke vorm van verzorging en/of verpleegkundige zorg. Nachtzorg kan uitkomst bieden in de laatste fase van het leven als u uw partner of ouder niet alleen wilt laten. Ook kunt u nachtzorg aanvragen om uw taak als mantelzorger te verlichten. Bijvoorbeeld als uw partner zo onrustig slaapt, dat u zelf oververmoeid raakt.

Dankzij onze thuiszorg kunt u langer in uw eigen vertrouwde buurt verpleegd en verzorgd worden en kunt u een opname in een zorginstelling uitstellen of voorkomen. Wij bieden u thuis, in uw eigen omgeving, zorg en aandacht zoals u dat wenst. Afgestemd op uw persoonlijke wensen en behoeften, passend bij uw indicatie en op momenten dat het u uitkomt.

Aanvragen

Voor het krijgen van verpleging is een indicatie nodig. Onze wijkverpleegkundigen komen graag bij u thuis om dit voor u te regelen.

Kosten

De kosten van verpleging worden vergoed vanuit de Zorgverzekeringswet (Zvw). WZU Veluwe declareert rechtstreeks aan uw zorgverzekeraar.

U vindt meer informatie over zorg en ondersteuning van WZU Veluwe op www.wzuveluwe.nl. Daarnaast zijn wij van maandag tot en met vrijdag tussen 08:30 en 17:00 uur telefonisch bereikbaar via telefoonnummer (0578) 76 37 08.