Open activiteiten in de wijkontmoetingscentra

In diverse woonzorgcentra worden met regelmaat activiteiten georganiseerd waar cliënten en inwoners van de dorpen van harte welkom zijn. De ene keer een diavoorstelling, de andere keer samen bloemschikken. Maar ook samen biljarten of sjoelen behoort tot de mogelijkheden. Meer informatie is verkrijgbaar bij de recepties van de woonzorgcentra.

Samenwerking

Verschillende organisaties organiseren niet alleen activiteiten voor de eigen doelgroep, maar bundelen de krachten. Hierdoor wordt het aanbod van activiteiten voor alle inwoners groter. In samenwerking met verschillende zorg- en welzijnsorganisaties creëert WZU Veluwe wijkontmoetingscentra. Een gezellige omgeving waar een ieder zich welkom voelt om onder het genot van koffie of thee elkaar te ontmoeten. Maar waar ook activiteiten en gezamenlijke maaltijden worden georganiseerd die afgestemd zijn op de vraag van de inwoners van de betreffende dorpen.

Deze wijkontmoetingscentra worden ondersteund door veel vrijwilligers. De deelnemende organisaties coachen de vrijwilligers door middel van scholing over de specifieke doelgroepen.

WZU Veluwe is een drijvende kracht achter de wijkontmoetingscentra:

  • Jeanne ‘d Arc (Hertog Willemweg 3) in ’t Harde
  • Hart van Thornspic (Thornspic 11) in Doornspijk
  • Dagbesteding en wijkontmoeting Buiten de Veste, locatie Het Nieuwe Feithenhof in Elburg (Nunspeterweg 7)
  • Rehoboth in Wapenveld (De Vree 1)
U vindt meer informatie over zorg en ondersteuning van WZU Veluwe op www.wzuveluwe.nl. Daarnaast zijn wij van maandag tot en met vrijdag tussen 08:30 en 17:00 uur telefonisch bereikbaar via telefoonnummer (0578) 76 37 08.