Verzorging

Woont u zelfstandig en heeft u (tijdelijk) hulp nodig bij de verzorging van u zelf? Bijvoorbeeld bij het douchen en het aan- en uitkleden? Als dagelijkse persoonlijke verzorging niet meer zo vanzelfsprekend gaat en het steeds meer inspanning kost, kunnen wij u helpen met de dienst persoonlijke verzorging.  

Met deze dienst ondersteunen we u thuis bij het regelen en doen van dagelijks voorkomende handelingen met betrekking tot de verzorging van uzelf. Onze medewerkers bieden u praktische ondersteuning, een luisterend oor en hebben begrip voor uw situatie. Samen met u kijken ze wat u zelf kunt, wat uw familie, buren, kennissen voor u kunnen doen en welke ondersteuning u nodig heeft van de professionele thuiszorg.

Als u gebruik maakt van onze persoonlijke verzorging dan krijgt u zoveel mogelijk te maken met een vaste medewerker en spreekt u samen af op welke momenten u ondersteuning nodig heeft.

Aanvragen

Voor het krijgen van persoonlijke verzorging is een indicatie nodig. Onze wijkverpleegkundigen komen graag bij u thuis om dit voor u te regelen.

Kosten

De kosten van persoonlijke verzorging worden vergoed vanuit de Zorgverzekeringswet (Zvw). WZU Veluwe declareert rechtstreeks aan uw zorgverzekeraar.

U vindt meer informatie over zorg en ondersteuning van WZU Veluwe op www.wzuveluwe.nl. Daarnaast zijn wij van maandag tot en met vrijdag tussen 08:30 en 17:00 uur telefonisch bereikbaar via telefoonnummer (0578) 76 37 08.