Nabij in welbevinden

Thuiszorg Doornspijk

Als u in uw eigen omgeving wilt blijven wonen, maar daarbij ondersteuning nodig heeft, helpt WZU Veluwe u graag. Of u nu weinig hulp nodig heeft of 24 uur per dag intensieve zorg, onze medewerkers komen met plezier bij u thuis.

Huishoudelijke ondersteuning

Wellicht heeft u ondersteuning nodig bij uw huishouden. U krijgt zoveel mogelijk een vaste hulp, want een vertrouwd gezicht is wel zo prettig. Als u kiest voor huishoudelijke hulp vanuit woonzorgcentrum Mariposa, vult u dan bij uw aanvraag voor een indicatie de naam Thuiszorg Mariposa in als de aanbieder van uw voorkeur.

Wijkgerichte verzorging en verpleging

U ontvangt zorg vanuit een klein wijkteam. In elk wijkteam is alle vakkundigheid op het gebied van verzorging en verpleging vertegenwoordigd. Wat uw zorgvraag ook is, uw eigen wijkteam kan hierop inspelen en u bieden wat u nodig heeft. U krijgt een contactverzorgende als vast aanspreekpunt. Deze medewerker kent u persoonlijk, waardoor het voor u gemakkelijker is om vragen te stellen. De contactverzorgende kent alle huisartsen, hulpverleners en zorginstanties bij u in de buurt en kan doorverwijzen, begeleiden of helpen met het leggen van de eerste contacten.

Voor 2014 en 2015 heeft WZU Veluwe ruimte gekregen van verzekeraars en zorgkantoor om zorg te bieden. WZU Veluwe heeft haar medewerkers opgeleid in wijkverpleegkundig indiceren en in het organiseren van verpleging en verzorging in de eigen omgeving. Daarbij ondersteunen we u, maar ook huisartsen en ziekenhuisartsen, om u direct in de thuissituatie te ondersteunen. Dit volgens de norm van de beroepsvereniging van zorgprofessionals V&VN. De wijkteams, met verpleegkundigen en verzorgenden, staan voor u klaar!

Kennis delen

U ontvangt niet alleen goede zorg en ondersteuning. Wij delen onze kennis over de ontwikkelingen in de zorg ook graag met u. WZU Veluwe heeft een brochure gemaakt die inzicht geeft in de kaders die gesteld worden door het zorgkantoor (Wlz), de zorgverzekeraar (Zvw) en de gemeenten (Wmo). Ook geeft deze brochure duidelijkheid hoe WZU Veluwe, binnen deze gestelde kaders, cliënten zorg en ondersteuning van hoge kwaliteit kan bieden, passend bij onze protestants-christelijke identiteit. Daarnaast worden er elk kwartaal informatiebijeenkomsten georganiseerd.

Samen op zoek naar zorg op maat

Het servicepunt van WZU Veluwe wordt bemand door vier cliëntadviseurs. Zij informeren u graag over alle mogelijke zorg en ondersteuning die u nodig heeft en die bij u past. Samen op zoek naar zorg op maat. Zo vragen wij een indicatie voor u aan en kunnen wij u helpen met Zorg in natura, vanuit Persoonsgebonden budget, Zorgzwaartepakket (ZZP) en Volledig pakket thuis (VPT).

Of het nu gaat om huishoudelijke ondersteuning, persoonlijke verzorging, verpleging, individuele begeleiding, personenalarmering, domotica, maaltijdverstrekking of dagbesteding: u bent met indicatie welkom bij WZU Veluwe. Of u nu thuis woont, in een zorgwoning of in één van onze woonzorgcentra.

Klik hier voor meer informatie over zorg bij u thuis

Loading map...

Loading

U vindt meer informatie over zorg en ondersteuning van WZU Veluwe op www.wzuveluwe.nl. Daarnaast zijn wij van maandag tot en met vrijdag tussen 08:30 en 17:00 uur telefonisch bereikbaar via telefoonnummer (0578) 76 37 08.