Woonzorgcentrum Het Nieuwe Feithenhof

Direct buiten de oude historische stadsmuur van Elburg staat het compleet vernieuwde woonzorgcentrum Het Nieuwe Feithenhof. In de zomer van 2018 is het woonzorgcentrum volledig gerenoveerd. Het Nieuwe Feithenhof telt 40 vernieuwde tweekamerappartementen en 24 zorgstudio’s.

Samen zorgen
In Het Nieuwe Feithenhof zien wij cliënten als mensen met een eigen (levens)-verhaal. Samen met mantelzorgers en vrijwilligers dragen wij bij aan een zo aangenaam mogelijk leven, passend bij de beleving, gewoonten en behoeften van de cliënten.

Ruim en comfortabel
In het nieuwe en eigentijdse woonzorgcentrum staat comfortabel wonen voorop. Met mogelijkheden om anderen te ontmoeten of u terug te trekken. De appartementen bieden uitzicht op de fraaie binnentuin of de stadsgracht van Elburg.

Appartementen ‘Wonen Met Zorg’
Voor cliënten met lichamelijke beperkingen beschikt Het Nieuwe Feithenhof over 40 ruime en lichte ‘wonen met zorg’ appartementen. De appartementen beschikken over een apart woon- en slaapvertrek en zijn voorzien van een douche en toilet en van woonkamer met keuken voorzien van koelkast en een magnetron. Alle appartementen zijn voorzien van een alarmsysteem. Wanneer u hulp nodig heeft zijn onze medewerkers snel ter plaatse. Dag én nacht.

Kleinschalig wonen
Het Nieuwe Feithenhof biedt voor 24 cliënten met dementie huisvesting in een kleinschalige
woongroep. Een woongroep die zo veel mogelijk op thuis lijkt. Herkenbaarheid, huiselijkheid en privacy zijn belangrijke uitgangspunten. In een woongroep wonen 12 cliënten. Een woongroep heeft een gezamenlijke huiskamer waar met een vast team van medewerkers en vrijwilligers een huishouden wordt gevormd. Naast de gezamenlijke huiskamer heeft iedere cliënt een zorgstudio met douche en toilet, ingericht met persoonlijke spullen.

Elkaar ontmoeten
Het Nieuwe Feithenhof beschikt over twee ontmoetingsruimten. De ruimten zijn bestemd voor cliënten en hun gasten. Elke ontmoetingsruimte heeft een eigen thema.

Centraal ontmoetingspunt
Het centrale entreegebied op de begane grond is licht en ruim en geeft toegang tot een gezellig restaurant, een bibliotheek, een kapsalon en de biljarttafel. Verder vindt u er sfeervolle zithoekjes waar men een praatje kan maken met de andere bewoners.

Tuin
De tuin van het woonzorgcentrum is in ontwikkeling en wordt straks rolstoeltoegankelijk en vrij voor de omgeving. Iedereen mag dus straks genieten van de prachtige tuin met verschillende terrassen.

Restaurant
Restaurant ‘Het Hofje’ is dagelijks geopend. Cliënten, familie, vrijwilligers, medewerkers en mensen van buitenaf kunnen hier terecht voor een kop koffie of thee, maar ook voor een lunch, een drankje en een warme maaltijd.

Locatiegegevens:
Nunspeterweg 7
8081 BV Elburg
(0525) 68 13 34
receptie.feithenhof@wzuveluwe.nl

Klik hier voor de brochure met meer informatie over Het Nieuwe Feitenhof.
Klik hier voor meer algemene informatie over onze woonzorgcentra.

Bezig met laden van kaart...

Bezig met laden

U vindt meer informatie over zorg en ondersteuning van WZU Veluwe op www.wzuveluwe.nl. Daarnaast zijn wij van maandag tot en met vrijdag tussen 08:30 en 17:00 uur telefonisch bereikbaar via telefoonnummer (0578) 76 37 08.