Woonzorgcentrum De Bunterhoek

Op een mooie plek in het hart van Nunspeet, op loopafstand van het gezellige winkelgebied, ligt woonzorgcentrum De Bunterhoek. In De Bunterhoek treft u een huiselijke en gemoedelijke sfeer.

Zowel in het woonzorgcentrum als in de rolstoeltoegankelijke tuin met fraaie terrassen is het goed toeven. In het nieuwe en eigentijdse woonzorgcentrum staat comfortabel wonen voorop. Met mogelijkheden om anderen te ontmoeten of u terug te trekken. U komt voor een appartement of studio in aanmerking als u door ernstige lichamelijke of psychogeriatrische beperkingen intensieve zorg nodig heeft.

Appartementen Wonen Met zorg
Voor cliënten met lichamelijke beperkingen beschikt De Bunterhoek over 52 ruime en lichte ‘wonen met zorg’ appartementen. De appartementen beschikken over een apart woon- en slaapvertrek en zijn voorzien van een douche en toilet. Wanneer u hulp nodig heeft zijn onze medewerkers snel ter plaatse. Dag én nacht.

Kleinschalig wonen
De Bunterhoek biedt voor 62 cliënten met dementie huisvesting in een kleinschalige woongroep. Een woongroep die zo veel mogelijk op thuis lijkt. Herkenbaarheid, huiselijkheid en privacy zijn belangrijke uitgangspunten. In een woongroep wonen ongeveer 12 cliënten. Een woongroep heeft een gezamenlijke huiskamer waar met een vast team van medewerkers en vrijwilligers een huishouden wordt gevormd. Naast de gezamenlijke huiskamer heeft iedere cliënt een zorgstudio met douche en toilet, ingericht met persoonlijke spullen. De zorg is vooral gericht op begeleiding en verzorging. De dagindeling wordt bepaald aan de hand van de behoeften en gewoonten van de cliënten. Het huishouden verloopt zoveel mogelijk als thuis. Boodschappen doen, eten koken, eten en afwassen wordt met elkaar geregeld.

Woonzorgtechnologie
Met de inzet van woonzorgtechnologie kan per cliënt een optimaal evenwicht worden gevonden tussen kwaliteit van leven, bewegingsvrijheid, veiligheid en privacy. Op basis van de individuele omstandigheden, gewoonten en mogelijkheden van de cliënt worden in samenspraak met de cliënt, naastbetrokkenen en huisarts of specialist ouderengeneeskunde afspraken gemaakt over het inzetten van de best passende vorm van technologie.

Elkaar ontmoeten
Het centrale entreegebied op de begane grond is licht en ruim en geeft toegang tot een gezellig restaurant en onder andere een kapsalon. Verder vindt u er sfeervolle zithoekjes waar men een praatje kan maken met de andere bewoners. Bij de receptie kunt u terecht voor uw vragen.

Tuin
De tuin van het woonzorgcentrum is rolstoeltoegankelijk en vrij voor de omgeving. Iedereen mag genieten van de prachtige tuin met verschillende terrassen.

Restaurant
Het restaurant is dagelijks geopend. Cliënten, familie, vrijwilligers, medewerkers en mensen van buitenaf kunnen hier terecht voor een kop koffie of thee, maar ook voor een lunch, een drankje en een warme maaltijd. In deze ruimte kunt u ook optredens van koren of muzikanten bezoeken, kerkdiensten volgen en deelnemen aan allerlei andere activiteiten. U kunt in het restaurant met uw pinpas betalen.

Klik hier voor meer informatie over woonzorgcentra.

Bezig met laden van kaart...

Bezig met laden

U vindt meer informatie over zorg en ondersteuning van WZU Veluwe op www.wzuveluwe.nl. Daarnaast zijn wij van maandag tot en met vrijdag tussen 08:30 en 17:00 uur telefonisch bereikbaar via telefoonnummer (0578) 76 37 08.