Uitspraak in kortgeding tegen zorgkantoor

Samen met 250 zorgorganisaties spanden we in augustus een kortgeding aan tegen de zorgkantoren over het inkoopbeleid van 2024. De rechter deed hierin begin november uitspraak.

In het kortgeding stelden we dat korting op de tarieven en stijgende kosten de zorg verder onder druk zetten. Samen met Het Baken, Viattence en Zorggroep Noordwest Veluwe zetten we in de regio al mooie stappen om de zorg bereikbaar, beschikbaar en betaalbaar te houden, maar daar hebben we tijd, beleid en financiële ruimte voor nodig.

Tarieven: geen gelijk
Als het gaat om het aanpassen van de tariefafspraak met het zorgkantoor heeft de rechter ons helaas ongelijk gegeven. Dat betekent dat de CAO-verhoging, waarmee wij hogere salarissen betalen, niet gecompenseerd wordt door hogere vergoedingen. We zullen dit verschil zelf moeten opvangen.

Meer lucht in financiën
Gelukkig is er ook goed nieuws. Het zorgkantoor heeft de tarieven voor 2024 inmiddels verhoogd. Ook is een deel van de aangekondigde landelijke bezuinigen teruggedraaid. Dit geeft voor het komende jaar meer lucht en ruimte om verder te werken aan toekomstbestendige ouderenzorg.

Positief actievoeren
We staan met elkaar voor grote uitdagingen in de ouderenzorg, ook in deze regio. De lokale en landelijke acties die we in september hielden en de media-aandacht die dat opleverde, hebben geholpen om dat signaal over te brengen. We zijn blij met ieders bijdrage daaraan, ook van de vele vrijwilligers en naasten die ons elke dag helpen.

U vindt meer informatie over zorg en ondersteuning van WZU Veluwe op www.wzuveluwe.nl. Daarnaast zijn wij van maandag tot en met vrijdag tussen 08:30 en 17:00 uur telefonisch bereikbaar via telefoonnummer (0578) 76 37 08.
Click to access the login or register cheese